Analyse Real, Barça en Sevilla morsen met punten

Dave Sentobin
| 0 reacties
Real, Barça en Sevilla morsen met punten
Foto: © SC

Rare speeldag afgelopen weekend in Spanje. Enkel Valencia kon van de eerste vier winnen. Koploper Barcelona en achtervolger Sevilla kwamen niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel. Real verloor zelfs bij degradatiekandidaat Levante waardoor de crisis in Bernabéu uiteraard helemaal losbarstte. Onderaan knagen Real Sociedad en Gimnástic aan hun achterstand.
 
De absolute chaos dreigt voor Capello en de zijnen na de zevende nederlaag in de competitie. De Madrilenen gingen voor eigen publiek de boot in tegen het kleine Levante door een penaltydoelpunt. Wetende dat de Italiaanse oefenmeester van Real Madrid in de zomer bij zijn aantreden maximum drie nederlagen voorspeld had voor de Koninklijke, ziet het er niet zo goed uit voor Fabio Capello. Bovendien heeft de Madrileense club de voorbije maanden serieus ingekocht: Marcelo (gekwetst), Higuaín (nog niet gescoord) en Gago (de nieuwe Redondo). De Italiaan schoof rond Kerstmis ook Ronaldo en Beckham aan de kant. Volgens de laatste succescoach van Real, Vicente del Bosque, was dat net de katalysator van de huidige crisis. Ondertussen vragen niet alleen de Spaanse media de terugkeer van de Engelse middenvelder, maar ook Guti, tweede kapitein van het team, roept luidkeels om Beckhams wederoptreden. Tenslotte laat het geleverde spel serieus te wensen over: de ploeg scoorde nog maar drie keer in de zeven wedstrijden van 2007. De enige remedie voor het sterrenelftal is zaterdagavond uit te halen tegen Real Sociedad.
 
Valencia deed wel een enorm goede zaak door rechtstreeks concurrent Atlético te verslaan met 3-1 cijfers. Een buffelstoot van Ayala en tweemaal Morientes – tweemaal op aangeven van Vicente – deden de colchoneros de das om. Ondertussen had Mista – ex-Valencia - nog even hoop aan de bezoekers gegeven. Dankzij die overwinning nemen de chés afstand van Atlético en wippen zelfs over Real naar de derde plaats. Valencia blijft ondanks het verlies tegen Betis de ploeg in vorm. Atlético blijft op een Europese plaats met Champions League-voetbal op twee punten. Leider Barcelona (0-0 tegen Osasuna) en eerste achtervolger Sevilla (0-0 tegen Real Sociedad) zitten beiden in een vormcrisis. Barça hoopt echter opnieuw te kunnen teren op de flitsen van de herstelden Eto’o en Messi. Voorlopig is het rapport van 2007 voor de blaugranas zeer matig: de mannen van Rijkaard haalden slechts negen punten uit zes competitiewedstrijden.
 
Sevilla doet het zelfs nog slechter. De mannen van Juande Ramos haalden in 2007 slechts vijf punten in de competitie, ze speelden wel een wedstrijd minder dan Barça. Dankzij het puntenverlies van de koplopers blijft de titelstrijd uiteraard wel open in Spanje en kon Valencia oprukken in de rangschikking. Dit weekend moet Sevilla volop aan de bak in de stadsderby tegen Real Betis. De stadsgenoten deden afgelopen weekend een uitstekende zaak in la Catedral, de béticos wonnen er van concurrent Athletic met 1-2. Sinds half januari – toen kegelden de verdiblancos Real uit de beker – is de ploeg van Luis Fernández ongeslagen.
 
Zaragoza en het immer verrassende Recreativo blijven in de running voor Europees voetbal. De maños namen de bovenhand van Espanyol dankzij twee doelpunten van Sergio García en el Decano was sterker dan een teleurstellend Villarreal. Zaragoza staat zesde met 35 punten en Recrea één plaats lager met 33 punten. Ook Getafe mag blijven hopen op Europees voetbal ondanks de uitschuiver bij Racing, de mannen van Schuster hebben slechts drie punten minder dan Zaragoza. Onderaan wist naast Levante (0-1 tegen Real) en Real Sociedad (0-0 tegen Sevilla) ook rode lantaarn Gimnástic punten te pakken. De Catalanen speelden in Vigo 1-1 gelijk tegen Celta. Ex-Bruggeling Portillo zorgde voor de gelijkmaker. Nástic en la Real hebben respectievelijk negen en acht punten achterstand op de veilige zone. Mallorca voelt ondertussen de hete adem van die ploegen door een nipte nederlaag tegen Deportivo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties