Nantes is aan zijn tweede trainersontslag toe

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Nantes is aan zijn tweede trainersontslag toe
Foto: © SC

FC Nantes heeft voor de tweede keer dit seizoen vroegtijdig afscheid genomen van een trainer. Slachtoffer van dienst is Georges Eo. Zijn taken worden overgenomen door Michel Der Zakarian en oud-speler Japhet N'Doram.

Dit weekeinde kregen Les Canaris op eigen veld een oplawaai van 2-5 tegen Valenciennes. Nantes staat momenteel op een negentiende plaats in de Ligue 1 en zit dus volop in de degradatiestrijd verwikkeld. Met nog veertien duels te gaan heeft Nantes een achterstand van drie punten op de veilige zeventiende plaats die momenteel door Troyes wordt bezet. Nantes is van alle eersteklassers de club die het langst onafgebroken in de Franse hoogste klasse speelt, namelijk 44 jaar.

"Na de wedstrijd tegen Valenciennes heb ik om tijd gevraagd. Na een dag reflectie heb ik besloten om het één en ander te veranderen en Georges Eo gevraagd om terug te treden maar wel bij de club te blijven", aldus Rudi Rousillon, de voorzitter van de club, in de Franse sportkrant L'Equipe.

Der Zakarian, de voorlopige opvolger van Eo, was tot oktober 2006 trainer van de beloften van Nantes en werkte sindsdien als assistent-trainer bij de A-ploeg. N'Doram was de aanvoerder van de club in 1995 toen die de titel pakte. Sinds dit seizoen is hij technisch directeur bij de groengelen.

Op 20 september van vorig jaar had Nantes ook al Serge Le Dizet ontslagen na een teleurstellende seizoensstart. Eo pakte nadien achttien punten in evenveel duels. Toen hij begon, stond de club ook al op een negentiende plaats. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel voor Luigi Pieroni en zijn ploegmaats om de operatie-redding te doen slagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties