SK.Londerzeel legt basis op winst in de eerste helft.

Hendrik De Vriesere

In de 5' kwamen de bezoekers sterk opzetten, Hilaerts trapte maar zijn schot werd afgeblokt door De Decker. Daarna een onverwacht afstandschot vanop 25 meter van de zelfde Hilaerts en Braekman was kansloos 0-1 in de 7'. Op het kwart was het Welvaert voor de thuisploeg die in een bos van spelers probeerde om de gelijkmaker te scoren maar zijn schot werd tevens afgeblokt. In een dode fase kon Londerzeel vrij oprukken Tordoir trapte op doel maar Braekman moest de harde trap lossen en een goed gevolgde Hilaerts kon de 0-2 op het bord zetten. Op het halfuur een foutje van de thuis doelman op een terugspeelbal , Hilaerts kreeg die op het lichaam en met een lop kon die zijn hattrick maken 0-3 (de koele killer). Maar SK.Maldegem kon geen vuist maken veel balverlies en een paar kansen kon het tij niet keren. Nkunku legde de bal af voor Welvaert in de 35' maar besloot hoog over het doelkader. Op slag van rust Hilaerts naar Van Der Haegen maar een goede tussenkomst van de thuisdoelman, daarna op een hoekschop van De Smedt bracht Braekman terug reding om de kopbal van Hilaerts over zijn doel te duwen, ruststand 0-3.

Na de koffie kon KSK.druk maken op de bezoekers de ingevallen Cornelis schoot net voorlangs. De thuisploeg bleef vechten op een doelpunt als eerst Roels aan het kanon was op voorzet van Cornelis werd dit afgeweerd door doelman Van Impe. De counter was een feit De Cooman alleen op Braekman die hield er met een mooie parade de bal uit zijn doelkader. Als aan de overzijde Welvaert met buitenkantvoet op doel schoot was er een goede Van Impe vandoen om de bal onschadelijk te maken. Maldegem meer op de helft van Londerzeel, in de 66' een perfekte voorzet van Blondeel in de voeten van Cornelis legde terug op Sabbe en de 1-3 stond op het bord, een verdiend doelpunt. Na dit doelpunt open kansen voor de bezoekers Hilaerts bediende de ingevallen Lorenzo maar Braekman hield zijn ploeg overeind. Maar tevergeefs in de rebound was de aangever bij de pinken om de 1-4 neer te zetten. Maldegem werd dan van de kaart geveegd toen in de 85' het duo Hilaerts en Lorenzo een gekruiste voorzet tegen de netten trapte. In de slotfase ging Brouwers in de fout in de zestien op Nkunu, strafschop die werd omgezet door Reynaert, eindstand 2-5.

KSK.Maldegem : Braekman, Blondeel, Wellens, Sabbe, De Decker, Reynaert, Nkunu, Welvaert, Roels , Madou(37' Cornelis), Twun.

SK.Londerzeel : Van Impe, Van Wemmel, Brouwers, Van Der Haegen(82' Djela), Tordoir, Bogemans(64' Van Goethem), Hilaerts, De Smedt, De Cooman(78' Lorenzo), Houthuys, Geerinck.