Binnenkort geen alcohol meer in Italiaanse stadions

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Binnenkort geen alcohol meer in Italiaanse stadions
Foto: © SC

Als het van de Italiaanse regering afhangt, dan zal er binnenkort een algemeen alcoholverbod gelden in alle voetbalstadions van het land. De Italiaanse overheid wil de clubs verbieden om nog alcoholische dranken te verkopen vóór en tijdens de wedstrijd. Bovendien zou er geen enkele supporter nog het stadion mogen inkomen mocht bewezen zijn dat hij op dat moment alcohol in zijn bloed heeft.

"Wie een stadion binnen wil, moet op alcohol kunnen worden getest net zoals dat bij het autorijden gebruikelijk is. In het Italiaanse voetbal gebeurt dat bijna nooit meer. Doorgaans alleen als Britse supporters op bezoek komen", aldus Giuliano Amato, toen (*) nog minister van Binnenlandse Zaken. 

Die maatregelen zijn het gevolg van de rellen tijdens en na de partij tussen Catania en Palermo waar één politieman het leven liet. De regering heeft tegen de strijd tegen het geweld in de Italiaanse voetbalstadions al strenge straffen opgelegd en betere veiligheidsvoorzieningen verplicht.

(*) Noot: de Italiaanse regering onder leiding van premier Romano Prodi moest gisteren opstappen nadat hij een stemming in de Italiaanse Senaat verloor. Er mag wel worden verwacht dat hij een nieuwe regering zal leiden die op het gebied van het Italiaanse voetbal op dezelfde weg zal doorgaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties