Denemarken wint oefenduel in Duitsland

Kevin Vanbuggenhout

Duitsland en Denemarken moesten woensdag niet aan de bak in de EK-kwalificaties en speelden in Berlijn een vriendschappelijke wedstrijd. Duitsland trad aan met een veredeld B-elftal.

Denemarken nam de beste start en was ook al snel gevaarlijk. Agger kopte een vrije trap van Rommedahl op doel, Enke pakte uit met een goede redding. Op de daaropvolgende hoekschop moest Trochowski de bal van de lijn halen. Stilaan herstelde Duitsland het evenwicht en naarmate de eerste helft vorderde kwamen de Duitsers er steeds beter door. Rolfes speelde de bal terug en Schlaudraff schoot over. In de 34ste minuut vond Rolfes Schlaudraff weer, deze keer besloot de Duitse aanvaller op Sorensen. Denemarken versierde toch nog twee mooie kansen in de eerste helft. Met een lange pass werd Bendtner bereikt en die schoot in het zijnet. In blessuretijd werd de bal doorgestoken naar Kahlenberg. Enke kwam goed uit en Kahlenberg liet de openingstreffer liggen.

Na de pauze had de alternatieve Duitse ploeg het moeilijk om nog goede aanvallen in elkaar te boksen. Denemarken leek baas en kwam twintig minuten voor tijd erg dicht bij de 0-1. Eerst bracht Enke redding, daarna werd een vrije trap op de lat gekopt. In het slot vond Duitsland zijn tweede adem. Duitsland speelde nog een sterk slotkwartier. Freier kreeg de bal tot bij Schlaudraff die van dichtbij op doel trapte. Invallersdoelman Christiansen redde met de voet. Tien minuten voor affluiten trapte de pas ingevallen Helmes naast. Net op het moment dat Duitsland goed in de wedstrijd zat scoorde Denemarken toch. Gronkjaer zette laag voor en Bendtner tikte binnen. Duitsland zette nog alles op alles om een gelijkspel uit de brand te slepen. Kiessling zette laag voor, Helmes trapte van dichtbij op Christiansen. Twee minuten voor het einde kopte Helmes nog een voorzet van Freier op de lat. Gronkjaer kreeg nog een goede kans in de slotminuut, maar Enke kwam gepast tussen. In blessuretijd stond Christiansen weer op de juiste plaats om de Duitse gelijkmaker te voorkomen. Duitsland leed zijn eerste nederlaag met Joachim Löw als bondscoach. Uiteindelijk maakten zes spelers hun debuut voor de Duitse nationale ploeg. Denemarken ging met de zege aan de haal, al had de wedstrijd evengoed op een gelijkspel kunnen eindigen.