Blatter blaast warm en koud over WK-organisatie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Blatter blaast warm en koud over WK-organisatie
Foto: © SC

FIFA-baas Sepp Blatter blaast al maanden warm en koud over de organisatie van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Nu heeft hij Duitsland, organisator van het vorige WK, aangeduid om als eerste reserve te dienen mocht het WK op het Afrikaanse continent niet kunnen doorgaan.

Blatter duidde Duitsland aan op basis van de goede indrukken die hij opdeed op het WK van vorig jaar. Hij deed deze uitspraak bij een ontmoeting met de internationale pers in Zürich. Tijdens datzelfde onderhoud gaf hij wel nog eens aan dat hij er zeker van is dat Zuid-Afrika het WK zal organiseren. Alleen 'een natuurramp' zou het WK in Zuid-Afrika nog kunnen dwarsbomen.

Eerder deze maand haalde hij al eens dezelfde stoot uit door eerst aan te geven welke landen in aanmerking zouden komen voor de WK-organisatie mocht Zuid-Afrika toch niet in staat blijken te zijn de organisatie op zich te nemen om dan daags nadien te zeggen dat er drie plannen bestaan over de organisatie: plan A: Zuid-Afrika, plan B: Zuid-Afrika en plan C: Zuid-Afrika.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties