Man City nog niet in Thaise handen

Ruben Claesen
| 0 reacties
Man City nog niet in Thaise handen
Foto: © SC

De Britse pers maakte afgelopen dagen gewag van een eventuele overname van Manchester City door de ex-premier van Thailand, Thaksin Shinawatra. Die zou zelfs al een bod uitgebracht hebben, maar de Thaise Centrale Bank was zo vriendelijk dat bericht te ontkennen.
 
Er is namelijk nog geen overdracht geweest door Shinawatra aan de Engelsen. Eerder had Shinawatra aangegeven dat hij bereid zou zijn om een bedrag van rond de 157 miljoen euro in de club te pompen.
 
Thaksin Shinawatra was premier van Thailand van januari 2001 tot april 2006. Hij is de rijkste man van het land en hoofd van de Shin Corporation, die onder andere de grootste Thaise mobiele telefoonmaatschappij Advanced Info Service beheert.
 
Zijn politieke carrière eindigde echter toen hij door een staatsgreep van de macht werd verdreven, nadat eerst een campagne tegen hem werd opgestart wegens corruptie, belangenvermenging en immoreel gedrag en vervolgens de vervroegde verkiezingen, die hij zelf had uitgeschreven, onwettig werden verklaard.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties