EK -21: De Sart: 'Beloften veranderen Belgisch voetbal niet'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: De Sart: 'Beloften veranderen Belgisch voetbal niet'
Foto: © SC

Vanuit Groningen
    
Zaterdagnamiddag verkende de Belgische beloftenselectie het Euroborgstadion in Groningen waar ze morgen hun openingswedstrijd tegen Portugal spelen. Na een kwartiertje liet Jean-François de Sart de deuren sluiten waardoor nog onduidelijk is welke elf spelers morgen aan de aftrap komen. "We hebben verschillende mogelijkheden geprobeerd, maar op een aantal certitudes na moeten we het nog eens bekijken", bleef de Sart achteraf ook met mist spuiten. Die certitudes vinden we achterin terug: Logan Bailly in doel en Guillaume Gillet, Laurent Ciman, Nicolas Lombaerts en Sebastian Pocognoli als viermansdefensie. Op het middenveld en vooraan beschikt hij nog over verschillende opties, al lijken Tom De Mul, Maarten Martens, Anthony Vanden Borre en Tom De Sutter wel zekerheden.
 
Zo goed als zeker er niet bij is Thomas Vermaelen. De Ajacied trainde individueel en voelde nog veel pijn aan de kuit. "Morgen bekijken we of hij start tegen Portugal", aldus de Sart. Voor Stijn De Smet komt de wedstrijd tegen Israël misschien zelfs in het gedrang. De spits van Cercle Brugge sukkelt met de adductoren en moet nog minstens twee tot drie dagen rusten.
 
Wat verwacht De Sart van de eerste wedstrijd van het tornooi? "Portugal is een technisch sterk, offensief ingesteld team met spelers die een individuele actie in huis hebben", herhaalde de bondscoach het bekende liedje over de Portugezen. "Ze hebben een heel ervaren team en willen revanche voor het EK-21 vorig jaar in eigen land. Voor mij zijn ze favoriet voor het tornooi", aldus de Sart.
 
Kapitein Maarten Martens trad zijn trainer bij: "Het is belangrijk om de eerste wedstrijd te winnen, maar dat geeft geen garantie op succes." Extra druk voelt de AZ-middenvelder ook niet. "Het is niet omdat de Rode Duivels minder presteren, dat de druk bij de beloften moet gelegd worden." Ook daar zitten de bondscoach en de kapitein op dezelfde lijn: "Een goed resultaat van de beloften zal het Belgisch voetbal niet veranderen of beïnvloeden." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws