EK -21: Toernooi Vermaelen voorbij

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: Toernooi Vermaelen voorbij
Foto: © SC

Vanuit Heerenveen    
Het Europees Kampioenschap van Thomas Vermaelen zit erop. De centrale verdediger liep tijdens het duel tegen Israël een blessure aan de rechterschouder op en moet vier weken rusten.
 
Men een pijnlijke schouder trok Thomas Vermaelen donderdag richting het AZ in Groningen waar hij een MR-scan onderging. Enkele uren later volgde het slechte nieuws. "Het kapsel van de rechterschouder is gescheurd", reageert chrirug Kris Van Crombrugge. "Het is een blessure die niet op zichzelf geneest. Als hij verder speelt is er kans op luxatie (schouder uit de kom, red.)." Normaal komt Vermaelen  ervan af zonder operatie, maar indien de blessure van de Ajacied niet positief evolueert is een ingreep alsnog nodig.
 
Voor Jean-François de Sart is het al de zoveelste tegenslag bij de beloften. Moussa Dembele en Vincent Kompany moesten ruim op voorhand al afzeggen, Steve Colpaert viel in extremis uit de selectie met een dubbele beenbreuk en Stijn De Smet recupereert nog altijd van een liesblessure. De spits van Cercle Brugge legt morgen een ultieme test af. "Maar voor hem ziet het er goed uit", aldus van Crombrugge. Thomas Vermaelen blijft tot zondag in Nederland om de groep te steunen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties