Houdt Geel Belgische clubs uit Europese bekers?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Houdt Geel Belgische clubs uit Europese bekers?
Foto: © SC

Bij derdeklasser - of moeten we zeggen tweedeklasser? - Verbroedering Geel is men van plan het spel hard te spelen om volgend seizoen alsnog in tweede klasse te mogen uitkomen. De club wil de Belgische voetbalbond onder druk zetten en dreigt er mee om alle Belgische teams: Anderlecht, Club Brugge en Standard, uit Europa te houden door naar de burgerlijke rechtbank te stappen.

Bij Geel vergelijken ze hun zaak met deze van de Portugese club Gil Vicente. Johnny Maerschalck, de advocaat van de kempense club, pleit de zaak zo voor de wereldvoetbalbond FIFA. Gil Vicente kreeg vorig seizoen ook geen licentie voor de hoogste klasse en ging zijn zaak bepleiten bij een burgerlijke rechtbank. De FIFA verbiedt echter dat clubs naar de burgerlijke rechtbank stappen om beslissingen van de nationale bonden aan te vechten. De FIFA vond dat de Portugese bond de zaak moest oplossen en als dit niet lukte, zou geen enkel Portugees team Europa in mogen.

Geel promoveerde op het einde van vorig seizoen naar de tweede klasse omdat het de nacompetitie won tegen UR Namen. De ploeg kreeg een licentie maar die werd weer ingetrokken na een klacht van de Walen. Geel zou stukken hebben toegevoegd aan zijn dossier terwijl dat niet meer toegelaten was.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties