Leeds plaatst zich voor volgende ronde

Leeds United heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in de Carling Cup. Macclesfield Town moest er in eigen stadion met 1-0 aan geloven. Het was invaller Ian Westlake die 10 minuten voor tijd voor de enigste treffer van de partij zorgde.

Manager Dennis Wise voerde in vergelijking met de gewonnen competitiewedstrijd van afgelopen weekend zeven wissels door en zette vier jongeren in de basis. Tresor Kandol zette Leeds al snel op voorsprong, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens offside. Halverwege de tweede helft hadden de bezoekers het geluk niet aan hun zijde toen scheidsrechter Penn geen strafschop gaf ondanks dat het duidelijk was dat een verdediger met zijn hand de bal uit het doel hield.

Tijdens de rust zette Wise Westlake in de ploeg en dat zou een gouden wissel blijken. Tien minuten na de rust kan verdediger Kevin McIntyre in laatste instantie een poging van de hardwerkende Kandol van de lijn halen. In de 79ste minuut was het dan zover. Dave Prutton lepelde de bal voor doel en Ian Westlake versloeg met een volley doelman Tommy Lee. Het bleek voldoende om Leeds naar de tweede ronde van de Carling Cup te loodsen.