Brann verplettert Fredrikstad

Gisteren werden er nog vijf wedstrijden afgewerkt van de twintigste speeldag in de Noorse Tippeligaen. Een van de wedstrijden waar naar uitgekeken werd was die tussen titelkandidaat Brann uit Bergen en Fredrikstad.  Brann kon mits winst meer afstand nemen van directe achtervolger Lillestrøm. Brann trok naar Fredrikstad en won overtuigend met zware 4-0 cijfers.

De eerste helft eindigde nochtans zonder doelpunten hoewel beide ploegen goede kansen kregen. Håkon Opdal stond goed te keepen en kon tot twee keer redding brengen toen Andreas Tegström voor doel kwam.

Na de rust was Brann duidelijk de betere ploeg. Al na drie minuten kon El Fakiri de score openen. Hanstveit speelde de bal naar El Fakiri die vanop twintig meter de bal in de verste hoek plaatste. Azar Karadas kon in de 61e minuut de 0-2 via een kopbal op het bord zetten. Fredrikstad, dat al zeven wedstrijden niet meer verloren had, kon niets beginnen tegen Brann. De bezoekers speelden de thuisploeg gewoon van het veld. Het was duidelijk dat de thuisploeg het moeilijk had dat ze de zieke Raymond Kvisvik en de geschorste Casey Wehramn moesten missen. Het derde doelpunt viel in de 66e minuut. Piiroja probeerde de bal te stoppen na een schot vanop 25 meter, waardoor het leer bij Thorstein Helstad terecht kwam, die alleen voor doel kon komen en de bal makkelijk kon binnenwerken. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd deed hij dat, na een vrije trap van Vaagan Moen, nog eens over.

Brann houdt de titelkansen gaaf en heeft nu 42 punten, wat er zes meer zijn dan Lillestrøm, dat een slechte zaak deed door in eigen huis, het Ãråsen Stadion van Tromsø te verliezen. [AN]

Fredrikstad – Brann 0–4
Doelpunten: 0-1 Hassan El Fakiri (’48), 0-2 Azar Karadas (’61), 0-3 Thorstein
Helstad (’66), 0-4 Helstad (’80)
Scheidsrechter: Tom Henning Øvrebø
Toeschouwers: 12 277.

Fredrikstad (4-4-2): Rami Shaaban – Pål André Czwartek, Patrick Gerrbrand, Raio Piiroja, Johan Sjöberg – Tarik Elyounussi (’71 Christian Berg), John Anders Bjørkøy, Ardian Gashi, Serge Konan Kouadio – Gardar Johansson (’61 Ismael Beko Fofana), Andreas Tegström

Brann (4-4-2): Håkon Opdahl – Cato Guntveit, Kristjan Ørn Sigurdsson (’86 Knut Walde), Olafur Ørn Bjarnason, Erlend Hanstveit – Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Hassan El Fakiri, Petter Vaagan Moen (’86 Ramiro Corrales) – Thorstein Helstad, Armann Bjørnsson (’46 Azar Karadas)