Donkere dagen voor Brøndby

viki meeuwis

Gisteren werden er vier wedstrijden gespeeld van de negende speeldag in de Deense eerste klasse.

FC Midtjylland – OB: 2-1
Sinds FC Midtjylland vorig jaar tweede eindigde, heeft het titelambities. De ploeg zit op het juiste spoor. Zondag versloeg het OB met 2-1 in de SAS-Arena.
Het was Sergei Dadu die de thuisploeg op het half uur op voorsprong bracht na een pass van Christopher Poulsen vanop links.
Kort voor de pauze kon verdedigend middenvelder Magnus Troest gebruik maken van het feit dat keeper Onyszko een corner niet heel goed kon wegwerken. Troest kreeg de bal te pakken en kon die in doel werken.

Na de rust lukte het al heel wat minder goed en het was pas in de toegevoegde tijd dat Anders Møller Christensen kon scoren voor OB. Met deze zege komt Midtjylland terug op de eerste plaats in het klassement, Kopenhagen heeft er immers twee minder.

Randers FC – AGF: 0-1
AGF heeft zondag een goede zaak gedaan en klimt langzaam maar zeker uit de degradatiezone. Het wist Randers op eigen veld te verslaan met 0-1.

Het was debutant Dioh Williams, die van het Zweedse Häcken overkwam als vervanger van Mike Tullberg die de ploeg uit Ãrhus in de 23e minuut op voorsprong bracht. De 22-jarige speler uit Liberia kon zich voorbij de verdediging van Randers dribbelen en kon keeper Kevin Stuhr-Ellegaard verschalken. Tien minuten later kwam Thomas Dalsgaard dicht bij de gelijkmaker maar keeper Rasmussen kon het harde schot uit doel houden. Dalsgaard kreeg net voor de pauze nog een kans maar de bal ging net over de dwarslat.

Na de rust vocht AGF als gek om de voorsprong te behouden en slaagde daar ook in desondanks het feit dat Randers serieuze druk zette. AGF kreeg nog enkele kansen maar kon de bal niet meer tussen de palen krijgen. AGF behaalt zo de tweede zege van het seizoen, terwijl het voor Randers al vijf wedstrijden geleden is dat ze nog eens konden winnnen.

AaB – Brøndby: 3-0
Brøndby heeft een barslechte uitreputatie en dat werd er na zondag niet beter op. Het verloor met 3-0 uit bij Aalborg. Het leidde tot een uitbarsting van frustratie waarbij ploeggenoten Peter Madsen en Morten ”Duncan” Rasmussen met elkaar op de vuist gingen.
De wedstrijd begon aan een hoog tempo waarbij AaB het betere voetbal speelde en Brøndby vooral mooi combinatiespel liet zien. Op het kwartier kwam Aalborg op voorsprong toen Jeppe Curth een pass van Nomvethe achter Andersen in doel werkte.

Tien minuten later kreeg Chris Katongo voor Brøndby de kans op de gelijkmaker maar kon niet genoeg kracht in zijn schot steken waardoor het geen doelgevaar opleverde. De bezoekers kwamen langzaam aan beter in de wedstrijd en konden voor de pauze een paar keer voor doel komen. Het was echter Rade Prica die het dichtst bij een goal kwam maar de bal werd net over de dwarslat gekopt.

Na de rust viel het tempo terug maar dat verhinderde AaB niet om op een 2-0 voorsprong te komen. Nomvethe stond na een vrije trap helemaal vrij en kon de bal makkelijk in doel werken. Hij zette ook de 3-0 op het bord na een fout in de verdediging van zowel Berthelsen als keeper Andersen. In plaats van zich op de wedstrijd te concentreren kwam het bij Brøndby tot een handgemeen tussen Madsen en Rasmussen omdat de een de bal niet wilde lossen. Met deze nederlaag ziet het er almaar slechter uit voor Brøndby dat u met zes punten voorlaatste, net boven Lyngby BK, staat. Aalborg staat op de zesde plaats met veertien punten.

Viborg FF- Lyngby BK: 2-1
Viborg kende een mindere seizoensstart maar daar lijkt nu verandering in te komen.
Zondag wist het van Lyngby te winnen met 2-1. Het was Petter Furuseth Olsen die de beste speler in deze wedstrijd was met zijn ijver en vele knappe acties.
Iets na het kwartier kon Steffen Højer de score openen voor Viborg. Net voor de rust had Morten Christiansen weten te maken. Na de rust kon Furuseth Olsen na een knap solonummer de bal binnenwerken en zo de eindstand vastleggen in een 2-1 voordeel voor Viborg. Viborg staat nu op de achtste plaats met tien punten, terwijl Lyngby nog steeds rode lantaarn is met slechts zes punten.

Vanavond wordt de laatste wedstrijd van de negende speeldag afgewerkt, de partij tussen FC Nordsjælland en Esbjerg.