Speeldag 11 biedt weer enkele toppers

Philippe Crols
| 0 reacties
Speeldag 11 biedt weer enkele toppers
Foto: © SC

Speeldag elf in de Duitse Bundesliga heeft opnieuw een aantal leuke wedstrijden voor ons in petto. Wat dacht u bijvoorbeeld van Dortmund-Bayern of Schalke-Werder? Ook hoopt Stuttgart eindelijk uit het dal te kruipen. Het moet dat dan doen tegen Leverkusen.

Bayern krijgt moeilijke opdracht voorgeschoteld

Borussia Dortmund mag dan wel niet meteen in de bovenste regionen van de Bundesliga kamperen, maar toch zullen ze bij Bayern München niet bepaald met een gerust gemoed afreizen naar het Ruhrgebied. De landskampioen verloor tot op heden nog altijd wel geen enkele wedstrijd en staat nog altijd comfortabel aan de leiding. Als Bayern toch punten zou verliezen kan Bremen daar misschien wel van profiteren.

Werder staat echter ook niet bepaald voor een makkelijke opdracht. Het moet op bezoek bij Schalke 04. Die ploeg is een beetje aan het slabakken de laatste weken en staat op drie punten van de tweede plaats die Werder samen met HSV bekleedt. Hamburger SV moet zondag op bezoek bij Duisburg. Die ploeg staat onderaan, maar tankte vorige week wel vertrouwen door de degradatieclash met Cottbus tot een goed einde te brengen.

Kruipt Stuttgart uit het diepe dal?

Landskampioen VFB Stuttgart zit heel erg diep. In de Champions Leage staat het puntenloos laatste en ook in de eigen Bundesliga loopt het voor geen meter. Het staat dertiende met tien punten uit evenveel wedstrijden. Deze week ontvangt het in eigen huis Leverkusen. Gelukkig voor Stuttgart weet die ploeg het de laatste weken ook niet meer zo goed. Me een overwinning zou Stuttgart tot op twee punten van Leverkusen komen.

Karlsruhe moest vorige week zijn tweede plaats afgeven, maar staat met negentien punten nog altijd op een knappe vierde plaats. Hansa Rostock ontvangt deze week de collega-promovendus. Hansa Rostock doet het ook niet zo heel slecht. Het heeft evenveel punten als Stuttgart.

Hertha BSC geraakt maar niet van haar wisselvalligheid af. Deze week komt Bochum op bezoek in de hoofdstad. Bochum is inmiddels weggezakt naar een degradatieplaats, maar is verre van kansloos in Berlijn.

Cottbus moet eigenlijk wel winnen

We zijn tien wedstrijden weg en een ploeg heeft nog altijd niet gewonnen. Het gaat om Energie Cottbus. Met vier punten staat het team op een laatste plaats. Deze week trekt het richting Bielefeld, de veertiende in de stand. Winst wordt zo stilaan broodnodig. Ondanks de vlotte zege van vorige week kampeert ook bekerwinnaar Nürnberg nog altijd onderaan. Deze week hoopt het toch een vervolg te breiden aan de wedstrijd van vorige week. Het hoopt dat te doen in Wolfsburg.

Ten slotte is er ook nog Frankfurt – Hannover. Beide teams openen de speeldag op vrijdag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties