Manchester City zocht en vond in Thailand

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Manchester City zocht en vond in Thailand
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester City heeft zich versterkt met drie spelers uit Thailand. Het gaat om aanvaller Teerasil Dangda (19) en verdedigers Suree Sukha (25) en Kiatprawut Saiwaew (21). Eerstegenoemde komt over van de Thaise tweedeklasser Muang Thong-Nong Jok United, de andere twee komen van Chonburi, de leider in de Thaise competitie. In augustus waren de drie al eens in Manchester op stage.

De komst van de drie Thaise spelers gaat uiteraard samen met het feit dat Thaksin Sinawatra, oud-premier van Thailand, de nieuwe eigenaar is van de Engelse club. "Voor Thaksin aantrad als voorzitter wilden we al spelers halen uit verschillende landen. Toen hadden we wel de middelen niet. Met de steun van Thaksin kunnen we samen werken en de droom het voetbal in Azië, en dan vooral Thailand, te stimuleren", aldus City-coach Sven-Göran Eriksson.

Sukha, Saiwaew en Dangda moeten zeker nog niet rekenen op veel speelgelegenheid in het eerste elftal van The Citizens. De club wil het drietal stallen bij satellietclubs. Grasshoppers Zürich uit Zwitserland en het Australische Perth Glory stelden zich al kandidaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties