Analyse Schalke: Titel lijkt er niet in te zitten

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke: Titel lijkt er niet in te zitten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schalke 04 staat op een ontgoochelende vijfde plaats. De achterstand op het leidersduo bedraagt nog maar zeven punten en daar mogen ze in Gelsenkirchen nog redelijk blij mee zijn. Een titel lijkt echter ook dit jaar niet aan de orde te zijn.

Verwachtingen voor het seizoen

Uiteraard waren de verwachtingen hooggespannen in Gelsenkirchen. Het team van trainer Slomka werd bij elkaar gehouden en een paar versterkingen in de breedte moesten eventuele blessures opvangen. Enkel Hamit Altintop verkoos Bayern München. Nadat de titel vorig seizoen in extremis nog werd weggegeven moest het er anno 2007-2008 maar eens een keertje van komen. Ook al was Bayern serieus versterkt.

Verloop van de eerste ronde

Schalke begon nog enigszins degelijk aan het seizoen. Er was het gelijkspel in Stuttgart en de derby tegen Dortmund werd gewonnen. Vervolgens volgden drie gelijke spelen (onder andere tegen Leverkusen en Bayern). Daarna nestelde Schalke zich na een negen op negen opnieuw in het spoor van Bayern.

Thuisverlies tegen Karlsruhe luidde het verval in. Schalke kwam een week later namelijk niet verder dan een gelijkspel in Rostock. De topper tegen Bremen draaide ook uit op een gelijkspel, maar de afgang volgde begin november. Toen ging Schalke de boot in bij Cottbus. De rode lantaarn had tot voor die dag nog niet gewonnen.

Schalke herpakte zich uiteindelijk wel en sloot de heenronde af met een degelijke 10/12. 

Europees ging het Schalke dan weer wel voor de wind. Voor het eerst in de clubhistorie werd er Europees overwinterd. Dat gebeurde in een al bij al toch moeilijke groep met Valencia, Rosenborg en Chelsea.

Wat brengt de toekomst?

Veel verder dan plaats drie zal Schalke 04 dit seizoen allicht niet meer komen. Er zit te weinig constante in het elftal. De ploeg uit Gelsenkirchen kan inderdaad wel mee met Bayern en Werder, maar kan evengoed verliezen van de laatste in de klassering. Als Schalke wat minder voor kerstman speelt in de tweede ronde zit kwalificatie voor de Champions League er dus nog wel in. Kampioen worden, dat zal niet meer lukken.

Uitblinker – Ontgoocheling

Hij is nog zeer jong, maar Schalke en Kroatië gaan er nog veel plezier aan beleven. We hebben het over de jonge Ivan Rakitic. De middenvelder ziet het spelletje heel goed. Enkel nog wat meer scoren is de opdracht. Ook doelman Neuer speelde een meer dan degelijke eerste ronde.

Carloss Grossmüller is niet bepaald geslaagd tot dusver. Hij kwam tijdens de zomer voor veel geld naar Gelsenkirchen maar kon nooit aanspraak maken op een vaste basisplaats. De middenvelder slaagde er zelfs in om tegen Frankfurt als bankzitter een rode kaart te krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties