Soldo coacht Dinamo Zagreb

Nico Wieme
| 0 reacties
Soldo coacht Dinamo Zagreb
Foto: © SC

Het Duitse voetbalblad Kicker meldt dat Zvonimir Soldo de nieuwe trainer is van Dinamo Zagreb.

Bosko Balaban heeft een nieuwe coach bij Dinamo Zagreb. De keuze viel op Zvonimir Soldo. Hij volgt Branko Ivankovic op, die maandag zelf opstapte na onenigheid met het clubbestuur.
 
Voor de 40-jarige gewezen international wordt Dinamo, de huidige Kroatische kampioen, zijn eerste opdracht als hoofdcoach. Hij was reeds trainer van de A-junioren van Zagreb. Uiteraard is hij tevreden met deze kans. “Het is natuurlijk altijd mijn doel geweest om hoofdtrainer te worden. Dat het zo snel is gegaan, heeft me toch wel een beetje verrast,” aldus de Kroatische ex-international. 

Soldo voetbalde het grootste deel van zijn carrière voor Stuttgart. Tussen 1996 en 2006 speelde de verdediger er 301 competitiematchen. In 1997 won hij de beker met VfB en in 1998 bereikte hij de finale van de toenmalige Europabeker voor Bekerwinnaars. Daarin moest Stuttgart echter met 0-1 het onderspit delven tegen Chelsea. Voor het seizoen 2006-2007 kreeg Soldo geen nieuw contract bij Stuttgart en besloot dan maar de schoenen aan de haak te hangen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties