De Eredivisie gaat TV-rechten opnieuw verkopen

Jimmy Wouters
| 0 reacties
De Eredivisie gaat TV-rechten opnieuw verkopen
Foto: © SC

De Eredivisie CV (ECV) gaat de voetbalrechten opnieuw verkopen. De biedingen van de mediabedrijven vielen zó tegen dat de clubs de zenders opnieuw uitnodigen voor een gesprek.

De ECV is nu bereid om over het pakket van de samenvattingen te praten. Eerder zag de vereniging van clubs het niet zitten om de zondagswedstrijden op het traditionele 19u uit te zenden. Maar nadat RTL en SBS juist om die reden afhaakten wil de ECV nu toch inbinden.

Enkel de Nederlandse openbare omroep NOS deed vorige maand een bod op de samenvattingen van de eredivisie. Het bedrag, 12 miljoen per jaar, lag echter ver onder de verwachtingen. Drie jaar geleden bood John de Mol immers nog 35 miljoen per jaar voor de samenvattingen. 

Ook de bieding voor de live-rechten valt tegen. Daar lijkt het kabelbedrijf Zesko de belangrijkste kadidaat te zijn. Het bracht samen met Canal Digitaal een bod uit van ruim 40 miljoen euro.

De clubs hoopten om alles bij mekaar (samenvattingen en live-rechten) zo'n 100 miljoen euro per jaar te verkrijgen voor hun TV-rechten. De ECV gaat nu dus een ultieme poging doen om de zenders alsnog over de streep te trekken. Men zou daarvoor bereid zijn af te stappen van het strenge reglement inzake het uitzenden van beelden. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties