Zware boete en wedstrijd zonder fans voor MVV

Mario Lelievre
| 0 reacties
Zware boete en wedstrijd zonder fans voor MVV
Foto: © SC

Zware boete voor MVV na het gooien van vuurwerk op het veld

De Nederlandse tweedeklasser MVV Maastricht kreeg een zware boete nadat supporters vuurwerk op het veld gooiden tijdens de topper tegen RKC Waalwijk. De KNVB sprak een boete uit van 10.000 euro en een wedstrijd zonder publiek voor het werpen van vuurwerk én voor de spreekkoren tijdens de wedstrijd tegen RKC. MVV gaat in beroep maar laat zijn fans weten dat bij herhaling van dit er geen alcohol meer zal geschonken worden op de Geusselt. 

Voorzitter Joseph Goumans op MaastrichtTV.nl: "MVV doet het goed en dan is er ook veel belangstelling van het publiek maar daardoor ontstaan er ook grote problemen. Door mensen die zich niet weten te gedragen, zich niet weten te beheersen en we krijgen dan ook bijna elke wedstrijd van de KNVB een brief met klachten dat er spullen op het veld zijn gegooit, dat er met bier is gegooit, dat er aanstekers op het veld zijn gegooit, dat er spreekkoren zijn geweest die beledigend zijn geweest voor de scheidsrechter of bepaalde bevolkingsgroepen." 

"Op een gegeven moment kunnen wij ons daar niet meer tegen verweren en blijven zeggen dat het allemaal incidenten zijn, dan krijgt het een structureel karakter en dan gaat de KNVB boetes uitdelen. Dat gaat ons dus veel geld kosten. Een aantal supporters zal zich beter moeten gaan beginnen te gedragen. Dat betekent als de stadionomroeper zegt dat men moet stoppen met die spreekkoren dat het dan ook moet stoppen want anders gaat de scheidsrechter daar in de toekomst op ingrijpen en de wedstrijd stoppen." 

"Supporters moeten ook niet meer met spullen op het veld gooien als ze het ergens niet mee eens zijn. Als blijkt dat er geen gevolg zal aan gegeven worden dan zal er stadionverbod volgen en zullen de boosdoeners aangesproken worden om deze boetes dan ook terug te betalen aan MVV. We zullen dan ook de verkoop van bier moeten gaan stoppen in het stadion. Het kan niet zijn dat je bij MVV naar het voetbal komt kijken en daardoor andere supporters hinder toebrengt. Je helpt de club daar echt niet mee en ik merk dat MVV hierdoor ook een slechte naam krijgt. Ik zou dus een oproep willen doen aan iedereen om daar dan ook in Godsnaam mee te stoppen!".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties