Polen riddert Beenhakker

Luc Goderis
| 0 reacties
Polen riddert Beenhakker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pools president Lech Kaczynski heeft bondscoach Leo Beenhakker tot officier benoemt in de Ridderorde van de Poolse Republiek. De Nederlander krijgt het ereteken voor zijn verdiensten aan het Poolse voetbal.

Pools bondscoach Leo Beenhakker mag zich voortaan officier noemen in de Orde Polonia Restituta.  De 65-jarige Nederlander kreeg het ereteken uit handen van Pools president Lech Kaczynski.

Beenhakker coachte de Poolse voetbalploeg, voor het eerst in de geschiedenis, naar een eindronde van het Europees Kampioenschap.  De Nederlander kwam op 11 juli 2006 aan het sportieve roer van de Poolse nationale voetbalploeg en onlangs verlengden beide partijen het contract tot na de kwalificatieronde voor het WK 2010.

De Nederlander kan nu al terugblikken op een rijkgevulde trainerscarrière.  Hij coachte niet enkel clubs als Ajax, Feyenoord, Real Madrid, Real Zaragoza en Club América, maar was eerder ook al bondscoach van Saoedië Arabië, Nederland en Trinidad en Tobago.  Met Trinidad en Tobago zorgde hij voor dé stunt.  De Caraïbische mini-eilandjes plaatsten zich onder zijn leiding voor het WK 2006.

De Poolse ridderorde (Order Odrodzenia Polski) herinnert aan het herstel van de Poolse onafhankelijkheid nadat het land bij de derde Poolse deling geheel onder de machtige buurlanden Pruisen, Rusland en Oostenrijk werd verdeeld.  De orde kan voor burgerlijke of militaire verdienste aan Polen, en aan vreemdelingen worden verleend.  De Poolse president is de Grootmeester van de Orde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties