Dortmund wil nu ook in Bundesliga presteren

Nico Wieme
| 0 reacties
Dortmund wil nu ook in Bundesliga presteren
Foto: © SC

Vorige week meldden wij u al dat Dortmundmanager Michael Zorc elf miljoen mag uitgeven aan transfers als Borussia Dortmund zich zou plaatsen voor de bekerfinale. Nu dat een feit is, wil BVB zich ook tonen in de Bundesliga.

Afgelopen week plaatste Borussia Dortmund zich ten koste van Carl Zeiss Jena voor de finale van de Duitse beker. De Borussen konden met Bayern München geen betere tegenstander treffen in het eindspel. Als de recordkampioen binnen de eerste drie in de Bundesliga eindigt - het zou al bijna een wonder zijn, mocht dit niet gebeuren - dan mag Dortmund zich voor het eerst in vier jaar opmaken voor Europees voetbal.

BVB hoopt nu de positieve spiraal waarin de club zich bevindt, door te trekken in de competitie. Na de winterstop werd amper 8 op 21 gehaald. Met een overwinning op paaszaterdag tegen Karlsruhe SC wil de club uit het Ruhrgebied, die al drie matchen niet meer kon winnen, de aansluiting met de bovenste helft van de rangschikking herstellen. "We hebben de unieke kans om zonder druk te spelen", zegt trainer Thomas Doll. Met nog zes thuismatchen en vier verplaatsingen moet Dortmund beter kunnen dan de huidige dertiende plaats.

De BVB-coach weet echter niet of hij een beroep zal kunnen doen op Antonio Rukavia en Sebastian Kehl. Eerstgenoemde klaagt sinds de 3-0-zege tegen Jena over rugproblemen. Kehl kon door een maag-darmontsteking en een verkoudheid niet trainen.

In de heenwedstrijd verloor Dortmund met 3-1 tegen de seizoensrevelatie. De voormalige Champions Leaguewinnaar wil zich dan ook maar al te graag revancheren voor die nederlaag. Na de heenmatch had Karlsruhespeler Sebastian Freis zich neerbuigend over de leeftijd van het centrale BVB-verdedigingsduo Christian Wörns en Robert Kovac (foto) uitgelaten. "Ik hoop dat mijn spelers zich die denigrerende opmerking nog herinneren. Die is bij mij in ieder geval in het verkeerde keelgat geschoten", gooit Doll wat olie op het vuur.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties