Lahm: 'Bayern nog niet in staat om finale CL te halen'

Lahm: 'Bayern nog niet in staat om finale CL te halen'
Foto: © SC

Philipp Lahm zorgde gisteren voor opschudding bij Bayern München. De WK-held van 2006 en de recordkampioen kwamen niet tot een akkoord over een contractverlenging. De bruggen lijken definitief opgeblazen.

Philipp Lahm wou het spel hard spelen om een contractverlenging tot 2012 te bedingen bij Bayern München. Maandenlang onderhandelde de Duitse international met Uli Hoeneß en Karl-Heinz Rummenigge. Beide bewindvoerders van Bayern hebben er nu genoeg van. Gisteren trokken ze hun aanbod terug.
 
De officiële verklaring luidde: “De gesprekken over een voortijdige verlenging van het tot 2009 lopende contract hebben tot geen resultaat geleid. FC Bayern heeft daarom zijn oorspronkelijk aanbod teruggetrokken.”
 
Het Duitse blad Bild zocht uit wat de reden van de terugtrekking was. Volgens het blad zou Bayern Lahm voor een ultimatum gezet hebben. De flankspeler had tot gisteren de tijd om te beslissen. Toen Lahm met zijn raadsman Roman Grill, die tot 2006 bij de Beierse formatie als persmedewerker aangesteld was, het bureau van Hoeneß betrad, ging het pokeren verder.
 
Lahm deelde mee dat hij nog geen beslissing kon nemen. “Ik ben 24 en wil in deze fase van mijn carrière een weloverwogen, bewuste keuze maken.” In een interview met Stern liet hij onlangs volgende woorden optekenen: “Ik geloof niet dat we in 2009 al de finale van de Champions League kunnen bereiken.” Daarmee is duidelijk wat de echte drijfveer voor zijn pokerspel is: Lahm wil uitblinken op het Kampioenenbal.
 
Het ziet ernaar uit dat Lahm net als Michael Ballack in 2005 transfervrij kan vertrekken. Ook de Chelseamiddenvelder werd door het Bayernbestuur voor een ultimatum gezet en ook bij hem trokken ze hun aanbod terug. Chelsea profiteerde van het gebakkelei tussen speler en club en nam hem transfervrij over. Als Bayern nog iets wil verdienen aan Lahm, verkopen ze hem beter komende zomer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties