Kort Bundesliga: Hoffenheim verrast meteen

Philippe Crols

De Bundesliga werd gisteren al op gang geschoten met Bayern - Hamburg. Vandaag stonden er nog zes andere wedstrijden op het menu en er vielen wat verrassingen te noteren.

Zo ging Leverkusen thuis onderuit tegen Dortmund. Helmes kon de snelle openingstreffer van Valdez nog wel teniet doen, maar nog voor rust zette Kringe de bezoekers een tweede maal op voorsprong. Subotic scoorde vlak na rust de 1-3. Kiessling kon op het einde nog voor wat spanning zorgen, maar het bleef 2-3.

Schalke lieten geen steek vallen. Goals van Kuranyi (2x) en Bordon zorgden voor die makkelijke zege tegen Hannover. Werder Bremen maakte wel al meteen een fout. Het klom via Rosenberg tot twee maal toe op voorsprong, maar Wichniarek maakte evenveel keer gelijk.

Energie Cottbus kreeg Hoffenheim over de vloer en de nieuwkomer pakte meteen de drie punten. Ibisevic scoorde de 0-1 en 0-3. Tussendoor trof ook Demba Ba (ex-Moeskroen) raak.

Karlsruhe had genoeg aan een goal van Eichner om de drie punten thuis te houden tegen Bochum. Wolfsburg hield ook de punten thuis. Gentner maakte na 50 minuten gelijk. Via Novakovic was de promovendus op voorsprong gekomen. Misimovic besliste uiteindelijk de partij.