België strijdt met Brazilië om brons

Anthony Van der Planken
| 17 reacties
België strijdt met Brazilië om brons

Als de Rode Duivels toch nog een medaille willen pakken op het Olympisch voetbaltoernooi, zal er gewonnen moeten worden van Brazilië. De Brazilianen werden immers gewipt door Argentinië en strijden nu met België om het brons.

Net als België kreeg Brazilië een flink pak rammel in de halve finale. Argentinië klopte Ronaldinho en co met 3-0. Alle doelpunten werden gescoord in de tweede helft. Sergio Agüero nam de eerste twee voor zijn rekening, Juan Ramon Riquelme trapte vanop de penaltystip de derde binnen.

Argentinië plaatst zich zo voor de finale, waarin het tegen Nigeria uitkomt. De Brazilianen moeten zich troosten met een wedstrijd om het brons tegen de Belgen. Die wordt komende vrijdag afgewerkt, om 13 uur Belgische tijd in Peking.

Brazilië en België zullen zo voor de tweede keer elkaar bekampen. Twee weken terug openden beide ploegen al het toernooi. België speelde toen een meer dan behoorlijke partij, maar een rode kaart voor Vincent Kompany sneed hen in de slotfase de adem af. Brazilië won zo alsnog met 1-0.

Toch is er nog een klein beetje goed nieuws voor de Belgen. In de slotfase van de wedstrijd tegen Argentinië slikte Brazilië nog twee keer rood. Zowel Lucas als Thiago Neves werden van het veld gestuurd en zijn dus geschorst voor de wedstrijd tegen België.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties