Koné (Sevilla) loopt zware blessure op

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Koné (Sevilla) loopt zware blessure op

Arouna Koné, de Ivoriaanse spits van FC Sevilla, heeft dikke pech. In een oefeninterland met Ivoorkust tegen Guinée (2-1-zege voor de Olifanten) scheurde hij zijn achterste kruisband af en er wacht hem nu een revalidatie van negen maanden.

Woensdag viel Arouna Koné (ex-Lierse en ex-PSV Eindhoven) al na tien minuten uit in de oefenpartij en meteen was duidelijk dat het om een ernstige blessure ging. Eerste testen bevestigden die indruk. Hij zou de achterste kruisbanden hebben gescheurd en bovendien is ook de meniscus stevig geraakt. 

Gisterenavond is Koné overgevlogen naar Spanje. Daar zal de medische staf van de Andalusische club de aanvaller nog eens onderzoeken. Nu al is wel al duidelijk dat er een operatie zal moeten gebeuren. Koné zal pas op het einde van dit seizoen weer zijn wederoptreden kunnen maken.

Koné kwam vorige zomer over van PSV Eindhoven maar in Spanje lukte het hem niet om indruk te maken. De spits zat voornamelijk op de bank en startte amper zeven keer als titularis. Met invalbeurten erbij kwam hij uiteindelijk toch nog aan 21 competitiewedstrijden waarin hij één keer kon scoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties