City en Villa door, Rosenborg vernedert Djurgården

viki meeuwis
| 2 reacties
City en Villa  door, Rosenborg vernedert Djurgården

Vanavond warden de terugrondes gespeeld van de tweede voorronde van de UEFA Beker. Gent haalde het niet van het Zweedse Kalmar en verloor kansloos met 4-0. We hebben de belangrijkste wedstrijden voor u gebundeld.

FC Midtjylland kreeg Manchester City op bezoek. De Denen hadden de heenwedstrijd in Manchester met 1-0. City moest zich dus herpakken en dat deed het ook. Het duurde tot in de slotfase vooraleer er een doelpunt viel. Het werd nota bene een owngoal van Danny Califf. Midtjylland was de betere ploeg en keeper Joe Hart moest zowel doelpogingen van Jonas Borring als Kolja Afriyie verijdelen. Uiteindelijk kwamen er verlengingen en penalties aan te pas. Daarin was City de gelukkige winnaar met 4-2 .

Aston Villa moest naar IJsland waar het FH Hafnarfjordur partij gaf. In de heenronde had Villa al met een comfortabele 4-1 thuis gewonnen. Graig Garnder, die in de Engelse beloftenploeg speelt, kon Villa op het half uur op voorsprong brengen. Amper drie minuten later kon Atli Bjornsson de gelijkmaker binnentikken. Na de rust viel het tempo terug en kon Villa de match rustig verder uitspelen.

Herta Berlijn kreeg het Sloveense Interblock Ljubljana op bezoek. Herta had de heenmatch met 0-1 gewonnen en ook nu had het genoeg aan een 1-0 overwinning thuis via een doelpunt van Ebert in de derde minuut.

Györi ETO FC ontving VfB Stuttgart. Geen gemakkelijke opdracht voor de Hongaren die de vorige keer al met 2-1 verloren hadden. Het werd vanavond zo nodig nog erger want Stuttgart won makkelijk met 4-1. Op het half uur kon Lanig de bal tegen de netten werken. Hitzelsperger kon net voor de rust de 0-2 maken. Na de pauze kon Gomes tot twee keer het net raken. Bajzat kon in de slotfase nog de eerredder binnenwerken.

Rosenborg ontving het Zweedse Djurgården in het Lerkendal Stadion. De Zweden hadden de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen en hadden dus een goed uitgangspunt voor deze terugmatch.
Het duurde tot in de toegevoegde tijd in de eerste helft vooraleer het eerste doelpunt viel. Steffen Iversen kon een pass vanop rechts goed aannemen en kon de bal voorbij Pa Dembo Touray in doel schieten.

Na de pauze had Komac de gelijkmaker kunnen scoren maar keeper Rune Jarstein kon de bal uit doel houden. Rosenborg was de betere ploeg en dat liet zich aanzien in de 67e minuut na een geweldige offensieve actie die op links begon. De bal kwam bij Didier Konan Ya terecht die Marek Sapara goed op weg zette. Sapara miste niet en zo stond het 2-0 voor Rosenborg. Iversen kon er iets later 3-0 van maken via een penalty en het jonge talent Per Ciljan Skjellbred kon na een dribbelshow 4-0 de op het bord zetten. Rosenborg kreeg nog een tweede penalty toegekend en opnieuw was het Iversen die de strafschop vlotjes omzette in een doelpunt. Rosenborg gaat verdiend verder.

FC Kopenhagen had de heenwedstrijd thuis gewonnen met 3-1 tegen het Noorse Lillestrøm. In het Åråsen stadion wist FC Kopenhagen opnieuw te winnen, dit keer met 2-4. In de tiende minuut kon Cesar Santin er al 0-1 van maken. Ook Lillestrøm wist te scoren, het was Olivier Occean die de bal in doel stuurde maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat gaf Kopenhagen de kans om volop voor de counter te gaan. Ailton Almeida kon de 0-2 vlotjes binnenwerken. Op het half uur kon Occean wraak nemen en de 1-2 tegen de netten knallen. Na de rust nam de hoop bij LSK opnieuw even toe toen Simen Brenne de gelijkmaker in doel werkte. Zowel Atiba Hutchinson als Jose Junior konden nog scoren voor Kopenhagen waardoor de Deense club zeker was van de volgende ronde.

De heenwedstrijd tussen het Finse Honka en het Noorse Viking Stavanger was op een doelpuntenloos gelijkspel geëindigd. De uitslag in het Viking Stadion zou 1-2 worden. Het begon goed voor de Noren want al in de achtste minuut kon Allan Gaarde een pass van Alexander Ødegaard in doel werken. Op het half uur kreeg Peter Ijeh de kans om de score te verdubbelen en Viking in een meer comfortabele positie te schieten. Gaarde met een goede pass naar de Nigeriaanse spits die alleen voor doel kwam maar de bal hopeloos hoog overschoot vanop korte afstand. Een vrije trap voor de Finnen vanop dertim meter werd door Rami Hakanpää netjes binnengewerkt waardoor de stand nu in het voordeel van Honka was.
Tien minuten na de rust kon invaller Jaako Lepola de bal in de kruising schieten en bracht zo de stand op 2-1. Ijeh kreeg weer een goede kans in de 77e minuut via een vrije trap maar deze keer werd er gevlagd voor offside.

Ook Brøndby gaat door naar de volgende ronde. In het Finse Valkeakoski werd het 0-2 tegen Haka. De Denen hadden in de heenronde al met 4-0 thuis gewonnen en de 0-2 die er kwam via goals van Peter Madsen en Samuel Holmén was dus ruim voldoende.

Het Noorse Stabæk, momenteel leider in de Tippeligaen, had thuis ietwat verrassend met 2-1 gewonnen van het Franse Rennes. In de terugmatch verliep het minder vlot voor de Noren. Stabæk kon weinig kansen bij elkaar spelen en moest zich vooral op het verdedigende werk concentreren. Vijf minuten voor de pauze viel de 1-0 via Jerome Leroy. Eerste had Jon Knudsen de bal nog uit doel weten te houden maar in de rebound kon Leroy de bal alsnog tegen de netten knallen. Tien minuten voor tijd kon Leroy nog een tweede keer scoren en daarmee is het Europese avontuur over en out voor Stabæk dat zich nu volop op de Noorse landstitel kan concentreren. De enige kans voor de Noren kwam er in de slotfase via Daniel Nannskog maar het schot werd door de keeper van Rennes met de vuisten afgeblokt.

Het Zweedse Elfsborg was thuis niet verder gekomen dan een teleurstellende 2-2 tegen het Ierse Saint Patricks. Ook in de terugronde zat het de Zweden niet mee, ze verloren uit met 2-1. Kort na de rust had Stefan Ishizaki Elfsborg op voorsprong getrapt maar in de slotfase konden zowel Gavin als Quigley nog scoren waardoor de Ierse ploeg doorstoot naar de volgende ronde. [MDN]