Kalmar blijft stevig doorgaan

In de Zweedse competitie, de Allsvenskan, werd afgelopen weekend de 22e speeldag afgewerkt.

Het verslag van de partijen tussen AIK en IFK Göteborg enerzijds en Malmö FF en Halmstads BK anderzijds, die op zaterdag 13 september werden gespeeld, kan u hier vinden.

Zondag stonden er drie wedstrijden op het programma. Maandag en dinsdag werden de laatste drie duels uitgevochten.

Hammarby – Kalmar FF: 1-2
Kalmar ging op bezoek bij Hammarby in Stockholm. Kalmar stond stevig aan de leiding en maakte ook zondag geen fout. Kalmar speelde nogmaals effectief zonder echt goed te voetballen. Daniel Sobralense kon in de teinde minuut scoren en Stefan Larsson vergrootte de voorsprong met nog een twintig minuten te spelen in de tweede helft. Beide keren kwam de bal van ver vanachter in het veld en slaagde de verdediging van Hammarby er niet in om de bal weg te werken. Beide keren wist Kalmar van die gelegenheid gebruik te maken. Voor Louay Chanko was het niet zo’n beste wedstrijd. Eerst zorgde een fout van hem dat Sobralense kon scoren. Met nog vijf minuten te gaan in de tweede helft, kreeg hij een gele kaart wegens protest bij scheidsrechter Daniel Stålhammer. Toen die besloot dat welletjes was geweest gaf hij Chanko er nog een rode kaart bovenop.

Doelpunten: Daniel Sobralense (’10 ; 0-1), Stefan Larsson (’73 ; 0-2), Charlie Davies (’92 ; 1-2)
Gele kaarten:  HAM: Emil Johansson, Louay Chanko KFF: Daniel Sobralense, Emin Nouri
Rode kaart: HAM: Louay Chanko
Scheidsrechter: Daniel Stålhammar

GIF Sundsvall – IF Elfsborg: 0-0
Elfsborg speelde uit bij Sundsvall en moest winnen om de afstand op Kalmar niet te groot te laten worden. Sundsvall bleek een moeilijke tegenstander te zijn want hoewel de ploeg uit Borås kansen kreeg, kon het die niet steeds benutten.
Lasse Nilsson die bij de bezoekers terug kwam uit schorsing, kreeg de beste kans van de wedstrijd maar vond een goed keepende Lindberg op zijn weg. Sundsvall kon ook enkele kansen afdwingen maar kon eveneens geen doelpunt versieren.
Een slechte zaak voor Elfsborg dat nu al zeven punten achter staat op Kalmar. Elfsborg heeft wel nog een inhaalwedstrijd tegoed die vanavond gespeeld wordt. Ook voor Sundsvall is dit ene puntje niet echt een goede zaak want het blijft voorlaatste met achttien punten uit 22 wedstrijden.

Gele kaarten: GIF: Nuri Mustafi
Scheidsrechter: Michael Lerjéus
Toeschouwers: 3694

IFK Nörrköping FK – Helsingborgs IF: 3-4
Helsingborgs stond bij de rust 0-3 voor op rode lantaarn Norrköping. Op papier zou het een makkelijke wedstrijd worden. Niets bleek echter minder waar. De 18-jarige Rasmus Jönsson had iets voor het kwartier de 0-1 binnengewerkt. Vier minuten later maakte Isaac Chansas er 0-2 van. Nog voor de twintig minuten om waren maakte Jönsson er 0-3 van na een pass van Henrik Larsson.

Na de pauze werd Norrköping wakker en kon tot 2-3 terugkomen. Eerst kon Kevin Amuneke de 1-3 scoren en in de 77e minuut was het de beurt aan Daniel Bamberg om er 2-3 van te maken. Een late goal van Roman Kienast voor Helsinborg en eentje van Mikael Roth bij Norrköping deden de wedstrijd eindigen op 3-4. Norrköping verweerde zich flink maar kreeg er geen punten voor.

Doelpunten: Rasmus Jönsson (’12 ; 0-1), Isaac Chansa (’16 ; 0-2), Rasmus Jönsson (’19 ; 0-3), Kevin Amuneke (’56 ; 1-3), Daniel Bamberg (’77 ; 2-3), Roman Kienast (’84 ; 2-4), Mikael Roth (’89 ; 3-4)
Doelpunten: NOR: Djordje Mrdjanin, Russel Mwafulirwa HIF: Fredrik Svanbäck, Hannu Patronen
Scheidsrechter: Sven-Martin Åkesson
Toeschouwers: 5775

De uitslagen van de andere wedstrijden:

Ljunskile SK – Trelleborgs FF: 0-0

GAIS – Djurgården: 2-1
Doelpunten: Wanderson do Carmo (’28 ; 1-0), Johan Oremo (’37 ; 1-1), Eyjolfur Hedinsson (’73 ; 2-1)

Örebro – Gefle IF: 1-1
Doelpunten: Daniel Westlin (’29 ; 0-1), Stefan Rodevåg (’67 ; 1-1)
Gefle deed met dit puntje een goede zaak want zij hebben nu achttien punten, evenveel als Sundsvall maar wel met een beter doelpuntensaldo.