Analyse Schalke is nieuwe leider

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke is nieuwe leider

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schalke 04 voert sinds dit weekend de Duitse eerste Bundesliga aan. De club uit Gelsenkirchen won zelf met het kleinste verschil en zag heel wat concurrenten in het zand bijten. Onderaan blijft het voor Frankfurt en Cottbus wachten op de eerste winst.

Schalke wint en profiteert
Schalke 04 klom zaterdag na een nipte 1-0-zege tegen Frankfurt al naar de leiding. Fred Rutten zijn team heeft nu elf punten na vijf wedstrijden. Voor Eintracht Frankfurt ziet het er niet goed uit. Dat won nog niet en heeft na vier wedstrijden slechts twee punten. Het moet tegen Karlsruhe nog wel een wedstrijd inhalen.

Schalke zag zaterdag met Bayern München al een eerste concurrent uitglijden. Bayern verloor met zware 2-5-cijfers van Werder Bremen. Op een gegeven moment stond het zelfs 0-5. Werder Bremen is ondertussen opgerukt naar plaats zeven en staat op drie punten van leider Schalke. Bayern heeft evenveel punten verzameld.

Op zondag verging het de favorieten ook niet al te best. Hamburger SV was na een halfuur al uitgespeeld tegen Wolfsburg en leed er bijgevolg zijn eerste nederlaag. HSV is ook zijn leidersplaats kwijt. Dortmund kon ook medeleider worden, maar het ging in Hoffenheim met 4-1 de boot in. Hoffenheim staat slechts een punt achter Schalke.

Leverkusen en Stuttgart doen goede zaken
Bayer Leverkusen heeft een goede zaak gedaan afgelopen weekend. Onder meer drie goals van Patrick Helmes zorgden voor de 4-0-winst tegen Hannover. Leverkusen heeft negen punten. Dat is er eentje minder dan VFB Stuttgart dat ook won afgelopen weekend. Armin Veh zag zijn team een achterstand tegen Karlsruhe ombuigen in een 3-1-zege.

Eerste zege Bielefeld
Onderaan kon Arminia Bielefeld zaterag voor het eerst vieren. Het won met 2-0 van FC Köln. Cottbus kon dan weer voor het eerst scoren dit seizoen. De goal van Sorensen leverde Cottbus echter niet meer dan een punt op tegen Bochum.

Borussia Mönchengladbach ging ten slotte ten onder tegen HBSC. HBSC heeft nu evenveel punten als Werder en Bayern en mag zijn competitiestart dus als geslaagd beschouwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties