Club Brugge kan België extra handje helpen

Anthony Van der Planken
| 6 reacties
Club Brugge kan België extra handje helpen

Club Brugge kan België een extra handje helpen in de strijd om de vijftiende plek op de UEFA-ranglijst. Blauw-zwart kan immers Denemarken, Belgiës grootste concurrent, een zware klap toedienen.

België is dit seizoen veroordeeld tot een strijd om de vijftiende plek op de UEFA-ranking. Die vijftiende plek levert twee tickets voor de voorrondes van de Champions League op, en drie voor de UEFA Europa League, de opvolger van de UEFA-beker. Als België een plaats zakt en zestiende eindigt, moet het verder met één Champions League - ticket en drie Europa League - toegangsbewijzen. Een wereld van verschil.

Momenteel heeft België die vijftiende plaats nog beet, maar Denemarken volgt wel op de voet. Club Brugge en Standard moeten met goede prestaties in de UEFA-beker ons land op die plek zien te houden. Blauw-zwart kan daarbij een extra handje helpen. Club werd immers in een poule met FC Kopenhagen geloot. Als Club Brugge Kopenhagen klopt, of beter nog, uitschakelt, lijkt de vijftiende plek erg dichtbij. De Denen zouden dan immers enkel nog Aalborg in Europa hebben.

Club heeft trouwens een belangrijk voordeel. De Bruggelingen mogen immers thuis tegen Kopenhagen spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties