Analyse Bayern wint, Hoffenheim op plaats twee

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern wint, Hoffenheim op plaats twee

Bayern München heeft op speeldag acht nog eens een keer kunnen winnen. Dat gebeurde in Karlsruhe. Inmiddels moet men voor goed voetbal bij Hoffenheim zijn. De nieuwkomer scoorde alweer een handvol goals en staat inmiddels op plaats twee.

Hamburger SV blijft leider na gelijkspel
De topper van speeldag acht stond op zondag op het menu. Schalke 04 ging op bezoek bij Hamburger SV. Elk team scoorde een keertje. Vooral Schalke schiet daar weinig mee op in de stand. Het is zesde op vier punten van leider HSV.

Hoffenheim profiteerde maximaal van het puntenverlies van HSV. De promovendus won namelijk met 2-5 op bezoek bij Hannover en blijft hoge ogen gooien. Hoffenheim boekte inmiddels ook de beste start ooit als nieuwkomer. Het laatste team dat het zo goed deed als promovendus was Kaiserslautern. Dat werd na zijn goede start als promovendus zelfs kampioen.

Leverkusen is momenteel derde met vijftien punten. Het won op bezoek bij Frankfurt met 0-2. Frankfurt won dus nog steeds niet en is alleen laatste.

HBSC en Wolfsburg staan op
Hertha BSC staat plots op plaats vier. Het telt veertien punten. Afgelopen weekend won het ietwat gelukkig van Stuttgart. Dat miste de kans om op plaats twee terecht te komen.

Wolfsburg lijkt zo stilaan zijn draai gevonden te hebben. Bielefeld had in de Volkswagen Arena weinig in de pap te brokken (4-1). Wolfsburg is samen met Schalke vijfde, Bielefeld staat met zes punten in de gevarenzone.

Bayern vermijdt absolute crisis
Bayern heeft een absolute crisissituatie vermeden. Het won op bezoek bij Karlsruhe. Een doelpunt van Klose in het slot van de wedstrijd volstond voor de zege. Bayern is wel nog maar elfde, maar staat 'slechts' vijf punten achter op HSV.

Werder Bremen heeft evenveel punten als de landskampioen. Het kwam tegen Dortmund niet verder dan een 3-3-gelijkspel. Werder boog in de laatste vijf minuten een 1-2-achterstand om in een 3-2-voorsprong, maar moest in een knotsgekke slotfase toch nog twee punten afgeven.

Köln doet gouden zaak

Köln staat zowaar in de linkerkolom op vier punten van leider HSV. Dat komt omdat dat team afgelopen weekend het degradatietreffen tegen Cottbus tot een goed einde bracht. Cottbus blijft met vijf punten sukkelen.

Ook met Gladbach gaat het niet bijster goed. Het pakte in Bochum wel een punt en komt zo weg van de laatste plaats, maar 4 op 24 kan je moeilijk een geslaagde start noemen. Ook Bochum is met 7 op 24 gebuisd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties