'Neeskens volgt De Haan op bij Jong Oranje'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Neeskens volgt De Haan op bij Jong Oranje'
Foto: © SC

De Koninklijke Nederlandse voetbalbond (KNVB) wil Johan Neeskens aanstellen als de opvolger van Foppe De Haan bij Jong Oranje. Dat schrijft de krant De Telegraaf. Neeskens zit momenteel zonder job na zijn avontuur als assistent bij FC Barcelona.

Nederland, de afgelopen twee jaar telkens Europees kampioen bij de beloften, kon zich niet plaatsen voor de nieuwe editie in 2009 in Zweden. Bovendien was de prestatie op de Olympische Spelen ook niet denderend. De KNVB heeft nagedacht over de toekomst en wil Johan Neeskens als opvolger voor Foppe De Haan als bondscoach van Jong Oranje.

Neeskens zou bijgestaan worden door Dennis Bergkamp, Arthur Numan en Patrick Lodewijks. Het is nog niet bekend of deze drie heren ook geïnteresseerd zijn in die job.

Door de niet-kwalificatie voor het EK voor beloften, wordt er door Jong Oranje geen competitief voetbal gespeeld waardoor talenten dreigen te stagneren. De KNVB ziet als oplossing hiervoor het oprichten van Nederland-B dat ervoor moet zorgen dat de stap tussen Jong Oranje en het A-elftal minder groot wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties