Welke topper blijft foutloos?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Welke topper blijft foutloos?
Foto: © SC

Op de achtste speeldag van de Serie A staat geen van de 'toppers' voor een makkelijke wedstrijd. Na dit weekend kan de rangschikking weer helemaal dooreengeschud zijn.

Inter krijgt met Genoa een ploeg in vorm op bezoek, maar de sterkte van de Rossoblu komt vooral in de thuiswedstrijden tot uiting: zowel Milan, Roma als Napoli beten in Genoa in het zand. De Nerazzurri zitten boordevol vertrouwen na de 0-4 in Rome en de makkelijke overwinning in de Champions League. Cambiasso raakte deze week geblesseerd en is er zeker niet bij. Daardoor kiest Mourinho wellicht voor een 4-3-3 met Muntari (foto) centraal op het middenveld. Adriano krijgt een basisstek voorin.
Bij Genoa geen Vanden Borre in de basiself. Voorin wordt het voor Palladino een race tegen de tijd om fit te raken, maar speerpunt wordt eens te meer Milito, die centraal in de aanval staat.

Lazio en Napoli is, als we het klassement bekijken, dé topper van de speeldag. De Biancocelesti zijn de jongste weken iets minder goed bezig (thuis gelijk tegen Lecce en verlies in Bologna), terwijl Napoli vorig weekend nog Juventus klopte. Rocchi viel opnieuw uit bij de Romeinen en ook de Braziliaan Matuzalem is nog steeds niet inzetbaar.
Bij Napoli moet de verdediging wat herschikt worden door de onbeschikbaarheid van Cannavaro en voorin krijgt Denis wellicht de voorkeur op Zalayeta.

In Turijn staat de derby op het programma. Beide ploegen moeten eigenlijk winnen. Juventus heeft na de overwinning tegen Real nog meer personeelsproblemen: ook Marchisio viel uit, zodat het middenveld nu onderbezet is. Nedved (foto) zal uit noodzaak weer een centrale rol krijgen. De Ceglie zal worden uitgespeeld als linkermiddenvelder, met Molinaro nog in zijn rug. Ranieri kan er echter ook opteren voor de jonge Zweed Ekdal centraal, waardoor Nedved toch zijn vertrouwde linkerflank kan afdweilen.
Torino mist zijn doelman Sereni. Coach De Biasi kiest wellicht voor Bianchi als enige spits, met Rosina daar dicht tegenaan.

Udinese krijgt Roma op bezoek. Di Natale is twijfelachtig: als de international niet klaar raakt, neemt Floro Flores zijn plaats in. Bij Roma is Mexes nog geschorst en Baptista en Aquilani zijn geblesseerd. Totti start wel.

Fiorentina gaat op bezoek bij Palermo. Met Balzaretti, Liverani en Miccoli staan drie ex-Viola in de ploeg bij de Rosaneri. Spalletti geet de Braziliaan Melo wellicht een rustbeurt, waardoor Almiron de draaischijf op het middenveld wordt.

Milan gaat op bezoek in het naburige Bergamo. De tandem Kakà - Ronaldinho, succesvol tegen Sampdoria, start in steun van diepe spits Borriello. Gattuso neemt de plaats van de nog steeds geblesseerde Pirlo in.

De andere wedstrijden van de achtste speeldag:

Siena - Catania
Cagliari - Chievo
Reggina - Lecce
Sampdoria - Bologna

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties