Kalmar haalt de landstitel binnen

viki meeuwis
| 2 reacties
Kalmar haalt de landstitel binnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Zweden werd gisteren de 30e en laatste speeldag van het seizoen 2008 afgewerkt. Het was uitkijken naar de resultaten van twee ploegen; Kalmar dat aan de leiding stond en Elfsborg, de directe achtervolger.

Het was Daniel Sobralense die Kalmar op het kwartier op voorsprong schoot tegen Halmstads BK. De bezoekers zetten alles op alles en dat leverde na de pauze een doelpunt op voor Emir Kujovic. Andreas Johansson deed er met nog een half uur te gaan nog eentje bij voor Halmstads maar in de slotfase kon Patrik Ingelsten de stand op 2-2 brengen.
 
Gefle IFIF Elfsborg eindigde op een 1-2 overwinning voor Elfsborg. Na het kwartier leverde een goede pass van Lasse Nilsson een doelpunt op via Martin Andersson. Na de rust wist Johan Karlsson de voorsprong verder uit te diepen. In de slotfase kon Berggren de eer redden voor Gefle.
 
Kalmar eindigt het seizoen 2008 dus als landskampioen met 64 punten, slechts een meer dan Elfsborg maar het was voldoende om de titel binnen te halen. Het is overigens de eerste keer dat Kalmar de titel binnenhaalt.
 
Ljungskile zette een stap in de richting van het behoud in de Allvenskan ondanks een 3-0 verlies tegen Örebro omdat Sundsvall met 6-0 tegen Malmö onderuit ging. Ljunskile speelt komende week de eerste wedstrijd in de eindronde tegen Brommapojkarna.
 
 
De resultaten van de andere wedstrijden:
 
GAIS – AIK: 0-2
Helsingborgs IF – IFK Göteborg: 2-1
IFK Norrköping – Hammarby: 5-2
Djurgården – Trelleborgs FF: 1-3
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties