FC Eindhoven vermoedt complot

Mathias Dumarey
| 0 reacties
FC Eindhoven vermoedt complot

FC Eindhoven zou wel eens heel snel niet meer kunnen bestaan. De licenticommissie van de KNVB wilde de club niet naar categorie 2 promoveren. De voorzitter van de Nederlandse tweedeklasser vermoedt een complot.

"Dit is een gestuurd scenario. Dat kan gewoon niet anders", zegt een verontwaardigde Eindhoven-voorzitter Ed Creemers in het Eindhovens Dagblad. "De licentie beweert een onafhankelijk orgaan te zijn, maar zo ziet het er niet naar uit." Bestuurslid Marcel Wouterse denkt er net hetzelfde over. "Het is een politiek verhaal. Het puntensysteem dat gehanteerd wordt en op zich goed functioneert, wordt nu misbruikt om een club te elimineren. Dat stuit ons fel tegen de borst want wij zijn gezond."

Henk Kesler is de kop van Jut bij FC Eindhoven. Hij zou de club systematisch tegenwerken. "Toen we met de gemeente onderhandelden over de aankoop van nieuwe lichtmasten heeft Kesler contact gezocht met wethouder Mittendorff. Hij ontraadde een deal omdat de club over een jaar toch niet meer zou bestaan", aldus Creemers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties