Slaat Juve terug?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Slaat Juve terug?
Foto: © SC

Juventus was de grote verliezer van speeldag 13, maar nu zouden de Bianconeri wel eens de winnaar kunnen worden: een thuismatch tegen Reggina lijkt makkelijker dan één tegen Napels, wat Inter te wachten staat, of de verplaatsing naar Palermo van Milan.

Ranieri blijft met een waslijst geblesseerden zitten voor het duel met Reggina. Zanetti leek klaar voor een plaast op de bank, maar de middenvelder moest toch weer afhaken. Centraal kan de coach enkel het koppel Sissoko - Marchisio opstellen. Nedved zou wel eens een rustbeurt kunnen krijgen. De Ceglie lijkt dan de grootste gegadigde voor een plaats in de elf, meer dan Giovinco (foto).
De bezoekers wonnen hun twee laatste wedstrijden en reizen dus met vertrouwen naar Turijn. Corradi verhuist wellicht naar de bank, omdat de voorhoede met Cozza en Brienza lijkt te werken.

Inter ontvangt Napoli misschien wel op een goed moment: de Azzurri lijken wat over hun piek heen, al blijven ze een gevaarlijke tegenstander.
Mourinho kiest wellicht voor dezelfde veldbezetting als tegen Juventus en wijzigt enkel centraal in de verdediging van naam: Materazzi moet zijn plaast terug afstaan aan Cordoba, die terugkeert uit schorsing.
Ook Napoli pakt uit met de vertrouwde namen en alle hoop is toch weer eens op Lavezzi gevestigd. In de aanval krijgt hij dit keer waarschijnlijk Zalayeta als partner. De Uruguayaan ligt in de weegschaal met Denis.

AC Milan kan zich geen puntenverlies permitteren in Palermo. De Rossoneri missen Kakà, die een schorsing uitzit. Daardoor schuift Seedorf een rij naar voren. Borriello is nog steeds onbeschikbaar, waardoor Pato de meest vooruitgeschoven pion wordt. Pirlo (foto) is weer helemaal klaar voor het grote werk.
Bij de thuisploeg keert doelman Amelia terug na een griepaanval, net als Bresciano. De ziekte zit nog in de catacomben van het stadion, want nu heeft Budan het zitten. Voorin het ondertussen vaste duo Miccoli - Cavani.

AS Roma wil de remonte verder zetten, maar een thuiswedstrijd tegen Fiorentina, tuk op revanche na de uitschakeling in de Champions League, is geen cadeau. In de verdediging viel, naast Panucci, nu ook Juan uit: Loria mag zo nog eens starten. Vucinic houdt wellicht Perrotta uit de ploeg.
De Viola likken nog hun wonden na de thuisnederlaag tegen Lyon en Prandelli geeft wellicht dezelfde elf de kans om iets recht te zetten: met Montolivo, Felipe Melo en Kuzmanovic samen op het middenveld.

Onze twee landgenoten nemen het dit weekend tegen elkaar op: Genoa ontvangt Bologna. Mudingayi start zeker bij de bezoekers, maar bij de Rossoblu zijn de plaatsen op het middenveld duur: of Vanden Borre Mudingayi zal tegenkomen op het veld is dus nog zeer de vraag.

De andere wedstrijden van de veertiende speeldag:


Catania - Lecce
Atalanta - Lazio
Cagliari - Sampdoria
Siena - Torino
Udinese - Chievo
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties