Van Marwijk niet wild van kunstgrasvelden

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Marwijk niet wild van kunstgrasvelden
Foto: © SC

Bert Van Marwijk, de bondscoach van Nederland, is geen voorstander van het spelen op kunstgrasvelden. Hij vindt dat het spelletje dan veel te voorspelbaar wordt.

"Je kan het niet tegenhouden, maar voor de charme van het voetbal is het jammer dat de gewone grasvelden verdwijnen. Ik vrees dat alles veel voorspelbaarder gaat worden. Ik vind juist dat je na afloop van een wedstrijd moet kunnen klagen over het veld, of dat de bal even de verkeerde kant op rolde", aldus Bert Van Marwijk op OnsOranje.nl.

"Ik ben dus geen voorstander van kunstgras. Natuurlijk zal het op termijn van dusdanig niveau worden, dat het bijna niet meer te onderscheiden zal zijn van een normaal grasveld. Het verschil is echter dat je als voetballer het gras moet kunnen ruiken. Dat draagt allemaal bij aan de charme van het spelletje", gaat de Nederlandse bondscoach verder.

"Het grootste verschil is ook dat wij zijn opgegroeid met gras. Over tien à twintig jaar zullen de voetballertjes van niets beter weten dan dat er op kunstgras wordt gespeeld. Kijk maar naar het hockey. Natuurlijk heeft kunstgras ook voordelen, zo kan je onder zowat alle weersomstandigheden spelen en trainen", besluit een nostalgische Van Marwijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties