Juventus vlot naar winst

Maarten Vandenabeele

Juventus heeft Inter en AC Milan onder druk gezet na een ruime zege tegen Reggina. Eerder op de avond speelden Catania en Lecce gelijk.

In een koud Turijn hadden de bezoekers uit Calabrië niets in de pap te brokken. De thuisploeg was heer en meester. Het duurde tot de 28e minuut voor de Bianconeri op voorsprong kwamen: Del Piero bediende Nedved met een hakbal, de Tsjech haalde de achterlijn en legde terug, waar Camoranesi de bal zonder probleem hoog in doel kon schieten, 1-0. Reggina kwam plots bijna op gelijke hoogte, toen een schot van Santos op de lat wegketste. Del Piero bood Nedved de 2-0 aan na een slim overstapje, maar doelman Campagnolo redde de meubelen. Het was slechts uitstel, want kort voor de pauze draaide Amauri zich vrij in de zestien en al vallend kon hij de 2-0 binnenschieten.

In de 62e minuut was de wedstrijd helemaal gespeeld: bij een verre voorzet stonden twee Juvespelers moederziel alleen aan de verste paal en Chiellini kopte de 3-0 tegen de netten. Bijna kreeg Reggina een eerredder, maar de vrije trap, die Brienza binnentrapte, moest worden overgenomen. Bij een tweede poging schoot Brienza nipt over. Een kwartier voor tijd snelde de ingevallen Giovinco zijn belager Cirillo voorbij in de rechthoek, maar die laatste tikte hem aan: strafschop. Del Piero faalde niet en scoorde zo zijn 250e doelpunt voor de Bianconeri: 4-0.

Catania kwam op voorsprong tegen Lecce na 61 minuten: Paolucci scoorde, 1-0. Castillo legde 8 minuten later de eindstand vast met een knap afstandsschot: 1-1.