Aan de promotie van Malaga zit een geurtje

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Aan de promotie van Malaga zit een geurtje

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is gisterenavond nogal wat commotie ontstaan in de Spaanse voetbalwereld nu er geruchten de ronde doen dat FC Malaga niet helemaal zuiver terug naar de Primera Division is gepromoveerd. Een speler van CD Tenerife heeft uit de biecht geklapt.

Jesuli, vorig seizoen een speler van tweedeklasser CD Tenerife, zegt in een artikel dat vandaag in El Mundo verschenen is dat hij een bonus heeft ontvangen voor het verliezen van de laatste competitiewedstrijd vorig seizoen van Malaga. De Andalusiërs wonnen die partij met 2-1 en dwongen zo de promotie af naar de hoogste Spaanse liga.

Jesuli, eigendom van FC Sevilla, was begin oktober op het trainingscentrum van Real Sociedad, de concurrent van Malaga in de promotiestrijd. De voorzitter van de Baskische club, Iñaki Badiola, voelde Jesuli subtiel aan de tand. Het gesprek werd opgevangen door een journalist van El Mundo en die is op onderzoek uitgegaan. In dat gesprek ging het over de hoogte van de premie die Jesuli en de andere Tenerife-spelers hadden ontvangen om te verliezen.

Het bestuur van Real Sociedad heeft overigens al de hele tijd vermoedens gehad dat er een geurtje was aan de promotie van Malaga. Het is Spanje niet verboden om premies aan te bieden om wedstrijden te winnen, maar als het om opzettelijk verliezen gaat, is dat een ander verhaal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties