Wie wordt Inters uitdager?

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties
Wie wordt Inters uitdager?
Foto: © SC

De autoritaire leider Inter kan zondagavond rustig bekijken wie de enige uitdager wordt dit seizoen. Juventus en Milan nemen het tegen elkaar op. Een gelijkspel zou Inter eigenlijk heel goed uitkomen.

Als de Nerazzurri zelf winnen tegen rode lantaarn Chievo, kunnen ze, in geval van een gelijkspel in Turijn, 8 punten uitlopen op beide concurrenten. Hoewel het seizoen nog lang is, zou het toch een mooie kloof zijn. Juventus en Milan moeten dus allebei voor winst gaan en dat kan het spektakel alleen maar ten goede komen.

Bij Juventus is Legrottaglie (foto), de organisator in de verdediging, geelgeschorst. Mellberg wordt zijn vervanger. Camoranesi sukkelt nog met de schouder, maar Ranieri hoopt dat de dribbelvaardige middenvelder het toch nog haalt. Voor het overige kunnen de Bianconeri rekenen op de mannen die al enkele weken het voortouw nemen. Sissoko had deze week een griepaanval, maar zondag kan hij zeker spelen.
Ancelotti heeft wat meer acute blessurezorgen. Aanjager Gattuso is vermoedelijk voor de rest van het seizoen out, maar was voor zondag sowieso geschorst. Bonera werd deze week geopereerd en is een kleine maand niet inzetbaar. Ronaldinho, die de vorige wedstrijd miste, zou wel fit raken en samen met Kakà - al is die nog licht onzeker - en Pato de voorhoede vormen.

Er is een nieuw hoofdstuk in het Adrianoboek: de Braziliaan van Inter zou van de training zijn weggestuurd omdat hij nog te zeer onder invloed was van zijn nachtelijke escapades. Bij Inter ontkenden ze het bericht in alle toonaarden, maar feit is dat Adriano (foto) zich stilaan onmogelijk maakt, als hij dat nu al niet is. Net zoals Mancini voig seizoen krijgt ook Mourinho geen vat op de grillige aanvaller. Crespo wordt dus de partner van Ibrahimovic in de wedstrijd tegen Chievo, met Stankovic in steun achter dat tweetal.

Bologna staat voor een levensbelangrijke wedstrijd tegen Torino. Na een hele reeks gelijke spelen moet de ploeg van Mudingayi (foto), die tegen zijn ex-ploeg speelt, eindelijk eens winnen. Daarom zet Mihajlovic een tweede spits in de ploeg: Marazzina komt Di Vaio wat extra steun geven.
Novellino, terug van weggeweest als coach van de Granata, wijzigt wat aan de veldbezetting van zijn ploeg. Rosina lijkt daarvan het grootste slachtoffer te worden, want hij moet wellicht plaats ruimen.

Vanden Borre moet weer afwachten of er een plaatsje voor hem zal zijn op het middenveld van Genoa. De Rossoblu ontvangen Atalanta en verstevigen bij winst hun plaats in de subtop.

Napoli moet zijn vierde plaats kunnen verstevigen in de thuiswedstrijd tegen Lecce. Reja heeft geen blessurezorgen, al is verdediger Santacroce onzeker. Denis krijgt ditmaal de voorkeur op Zalayeta voorin.

AS Roma ontvangt Cagliari. Brighi, man in vorm bij de Giallorossi, is geschorst, waardoor Pizarro weer in de ploeg komt. Voorin moet, in vergelijking met de wedstrijd tegen Bordeaux, Menez wellicht plaatsmaken voor Vucinic.

De andere wedstrijden van de zestiende speeldag:


Fiorentina - Catania
Palermo - Siena
Reggina - Sampdoria
Udinese - Lazio
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties