Tweede trainerswissel dit seizoen bij Espanyol

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Tweede trainerswissel dit seizoen bij Espanyol

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse topklasser Espanyol Barcelona heeft vlak voor de derby tegen FC Barcelona besloten om opnieuw een trainerswissel door te voeren. José Manuel Esnal, beter bekend als Mané, wordt vervangen door Mauro Pochettino.

José Manuel Esnal werd begin december nog aangesteld als de man die Bartolomé Marquez moest opvolgen, maar ook hij slaagde er niet in het team naar zijn hand te zetten. Onder leiding van de 58-jarige Bask kon Espanyol Barcelona maar twee punten halen uit zes wedstrijden. De tweede club uit de Catalaanse hoofdstad kon zich ook maar ternauwernood plaatsen voor de volgende ronde van de Copa del Rey. In de heenwedstrijd ging Espanyol nog met 3-2 verliezen van Polideportivo Ejido, in de terugwedstrijd behaalde het een krappe 1-0-zege.

Mauro Pochettino mag het nu proberen bij Espanyol. De 36-jarige Argentijn speelde jaren voor de blauwwitte formatie. In 1994 kwam hij over van Newell's Old Boys en zes jaar later won hij met de club de Copa del Rey. Pochettino ging later ook nog voetballen voor Paris St.-Germain en Girondins Bordeaux. De enige ervaring die hij heeft als trainer is het assisteren van het vrouwenteam van Espanyol.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties