Beckham lukt eersteling voor Milan

AC Milan staat op drie punten van de eerste plaats na een makkelijke overwinning in Bologna. Roma won ruim bij concurrent Napoli en komt in de buurt van de vierde plaats.

Al in de 9e minuut keek Milan tegen een achterstand aan in Bologna: Ambrosini beging een overtreding in de zestien en Di Vaio werkte af vanaf de stip, 1-0. Lang duurde de vreugde bij de thuissupporters niet, want in de 13e minuut was de stand weer in evenwicht: Antonioli kon een schot van Kakà (foto) niet klemmen en de goed gevolgde Seedorf kon scoren, 1-1. 4 minuten later kreeg Milan ook een strafschop, na een lichte fout op Kakà. De Braziliaan ging zelf achter de bal staan en miste niet: 1-2. In de 40e minuut zag het er helemaal benard uit voor de Rossoblu: Mudingayi pakte zijn tweede gele kaart. Nog voor de rust profiteerde Milan: Pato bediende Kakà met een hakje en die schoot mooi binnen.
Na een uur was de wedstrijd helemaal gespeeld: Beckham scoorde zijn eerste voor Milan en legde zo de eindstand vast, 1-4.

Napoli ging thuis zwaar onderuit tegen Roma, dat naast de Azzurri komt in de stand. In de 18e minuut kopte Mexes, op de rand van buitenspel, een vrije trap van Pizarro binnen: 0-1 (foto). In de 32e minuut sprong Juan het hoogst bij een hoekschop en met een rake kopbal verdubbelde hij de voorsprong van de Romeinen: 0-2. Vucinic strafte kort na de rust een foutje van Santacroce af: 0-3.

Genoa kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Catania. Na enkele kansjes aan beide kanten raakte de wedstrijd in een versnelling op het uur, toen thuisverdediger Ferrari naar de kant moest met twee gele kaarten. Catania rook een kans en Martinez zorgde in de 67e minuut voor 0-1. Genoa liet niet begaan en net na de inbreng van Vanden Borre scoorde Milito na geharrewar voor doel: 1-1. Daar bleef het bij.

Lazio werd thuis in de pan gehakt door Cagliari. De Biancocelesti kenden nochtans een droomstart: al na 3 minuten leidden ze dankzij Rocchi, 1-0. In de 10e minuut stond het echter al 1-2, na 2 kopbalgoals van Jeda. Carrizo stopte na 20 minuten de onhoudbare Jeda foutief af in de zestien en met een penalty zorgde Acquafresca voor 1-3. Kort voor de pauze werd het zelfs 1-4, na een doelpunt van Matri. Lazio kon nog iets terugdoen in de slotminuut van de eerste helft, maar Rocchi miste een strafschop. Kort na de pauze kreeg Lazio opnieuw een elfmeter, maar dit keer miste Zarate. Die dubbele misser zorgde ervoor dat de moed de thuisploeg helemaal in de schoenen zonk en de Rossoblu hielden makkelijk stand.

Twee doelpunten Munari zetten Lecce op rozen aan de rust tegen Torino: 2-0. De Granata kwamen echter terug via Saumel en Dellafiore. Castillo gaf zijn tema in de 73e minuut opnieuw de leiding, 3-2, maar Natali zorgde voor een puntendeling: 3-3.

Palermo haalde het van Udinese. Pepe bracht de bezoekers al na 2 minuten op voorsprong, maar Simplicio maakte gelijk: 1-1. Diezelfde Simplicio scoorde kort na de pauze ene tweede keer, 2-1, en toen ook Cavani een doelpuntje meepikte, leek de wedstrijd gespeeld: 3-1. Een tegendoelpunt van Di Natale maakte het nog spannend, maar verder dan de 3-2 kwamen de Bianconeri niet. Balzaretti pakte nog rood voor protest in de slotfase, maar dat bracht de thuiszege niet meer in gevaar.

Siena had aan een doelpunt van Frick, net voor de pauze, genoeg om Atalanta af te houden: 1-0.