Inter blijft zenuwen de baas

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

Inter won nipt van Sampdoria en staat zo weer alleen aan kop. Juve volgt op 3 punten, Milan op 6.

Voor het eerst dit seizoen kon Mourinho niet rekenen op Ibrahimovic en hij probeerde dat op te vangen met Adriano diep in punt, met Stankovic en Mancini daar kort achter.

In een gelijk opgaande eerste helft viel weinig te beleven. Sampdoria zette goed druk op de Inter-spelers, zodat die moeilijk in hun spel kwamen. Er vielen liefst zes gele kaarten in de eerste helft en Mourinho protesteerde wat te hevig bij een kaart voor Stankovic: scheidsrechter Celi stuurde hem naar de tribune. Onmiddellijk daarna, op slag van rusten, scoorde Inter: Maicon zette door op rechts en zette voor. Adriano nam de bal in de vlucht en zorgde voor 1-0.
In de 62e minuut schoot Stankovic, de actiefste thuisspeler, op de lat. Aan de overkant moesten Julio Cesar en Cordoba hun hele lijf in de strijd werpen om Pazzini van de gelijkmaker te houden. Samp probeerde wel, maar vloeiende aanvallen kwamen niet en Inter kon zo vrij eenvoudig standhouden. In de extra tijd schoot Dessena nog staalhard naar doel, maar met een supersave hield Julio Cesar de drie punten thuis.