Eén van de voetbaldieven in de cel

Yves Dekoning
| 0 reacties
Eén van de voetbaldieven in de cel

De voorbije jaren kregen verschillende spelers van Liverpool en Everton dieven over de vloer. Eén van de daders heeft nu een gevangenisstraf gekregen.

Steve Jones is veroordeeld voor zijn aandeel in de inbrakenplaag. Een deel van de buit werd in zijn twee woningen en in zijn wagen aangetroffen. Het ging om goederen die ontvreemd waren bij Lucas Leiva. Op 4 november 2008 werd er ingebroken in zijn huis terwijl Liverpool tegen Atlético Madrid aan het spelen was. Meer dan 150 items, waaronder zijn Olympische bronzen medaille, werden gestolen.

De 21-jarige Jones is geen onbekende voor het Britse gerecht. Eerder bracht hij zestien maanden door in een jeugdinstelling. Nu mag hij twee jaar en half in de nor gaan nadenken over zijn daden. Jones ontkende dat hij had ingebroken en zou de spullen alleen bewaren voor een kennis. Hij weigerde namen te noemen. In 2007 werd James Birch ook al veroordeeld tot dezelfde straf na inbraken bij vier spelers van Liverpool FC. De inbrakenplaag bleef echter voortduren. (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties