Inter doet uitstekende zaak

Maarten Vandenabeele
| 16 reacties

Inter won zijn uitwedstrijd in Catania en zag de dichtste achtervolgers niet winnen. De Nerazzurri lopen weer uit in de stand.

Stankovic zette de kampioen al na 5 minuten op rozen in Sicilië: hij kopte een voorzet van Cruz in doel (foto): 0-1. De thuisploeg kon nauwelijks voor gevaar zorgen, tot Muntari wat wild tackelde op het middenveld en tot zijn verbazing onmiddellijk rood kreeg. Da thuisploeg rook een kans en er volgde een belegering van het doel van Julio Cesar, zonder succes echter.
Na de pauze kon Catania niet meer diezelfde druk ontwikkelen en op een snel genomen vrije trap kwam Ibrahimovic alleen voor doelman Bizzarri: hij lobde de keeper en legde simpel binnen, 0-2.

Juventus ging verrassend onderuit bij het al maanden krasselende Udinese. Quagliarella gaf de thuisploeg de leiding na 20 minuten. Juve zorgde nauwelijks voor gevaar en een kwartier voor tijd maakte Di Natale knap 2-0. De ingevallen Iaquinta kon meteen tegenscoren vanaf de stip, na een fout op Grygera: 2-1, maar verder gebeurde er niets meer.

Milan nam een prima start tegen Genoa. Na een kwartier knalde Pirlo een vrije trap op de kruising. Beckham deed het weer een kwartier later net iets beter: hij krulde de bal op vrije trap in doel, 1-0. Daarna raakte Pirlo nogmaals het doelhout. Na de rust liet Milan de teugels wat vieren en dat bekwam hen slecht: kort voor tijd kwam Milito plots bij de bal en hij redde een punt voor de Rossoblu, 1-1. Vanden Borre kwam net voor de rust in het veld voor de geblesseerde Motta.

Fiorentina won van Napoli. Net na de pauze scoorde Santana, 1-0, maar Napoli reageerde meteen via Vitale: 1-1. In de 79e minuut wist Montolivo invallersdoelman Sepe te verschalken: 2-1. Bij de bezoekers kreeg Montervino nog rood, helemaal op het einde van de wedstrijd.

Roma had het niet gemakkelijk met een goed spelend Palermo, maar won wel. Totti (foto) scoorde bij zijn rentree onmiddellijk: 1-0, na 23 minuten. Via Cavani kwamen de Rosaneri langszij, maar Brighi zorgde ervoor dat de Giallorossi toch met een voorsprong konden rusten: 2-1. In de tweede helft bleef Roma overeind.

Bologna, zonder de geschorste Mudingayi, pakte de volle buit in Bergamo. Een vrije trap van Volpi in de 80e minuut leverde 3 punten op: 0-1.

Sampdoria was te sterk voor Lazio. Aan de rust stonden de ploegen nog in evenwicht, na doelpunten van Delvecchio en Rocchi: 1-1. Samp startte furieus aan de tweede helft: Cassano en Stankevicius scoorden al vroeg en dat was voldoende voor de overwinning, 3-1.

Cagliari was te sterk voor Siena en pakte zijn derde opeenvolgende overwinning. Acquafresca scoorde het enige doelpunt: 1-0.

Onderin bleven Chievo en Lecce op 1-1 steken. Mandelli van Chievo kreeg zijn tweede gele kaart net na de pauze en Lecce profiteerde vrijwel direct: Vives scoorde, 0-1. 10 minuten voor tijd vielen ook de bezoekers met zijn tienen, na tweemaal geel voor Fabiano en met een slotoffensief wist Mantovani toch nog te scoren en zo een punt te redden voor Chievo: 1-1.

Torino - Reggina bleef 0-0, zodat beide ploegen niet wegkomen van de laatste plaatsen.