AZ wervelt verder, Roda JC grijpt laatste kans

Jeroen Pyl
| 1 reacties
AZ wervelt verder, Roda JC grijpt laatste kans
Foto: © SC

AZ dendert maar voort in Nederland. Onder impuls van de Belgen Gil Swerts en Moussa Dembele wonnen de Alkmaarders de topper tegen Groningen met 3-0. Van Veldhoven pakte een broodnodige zege met Roda JC. Heracles haalde uit bij Willem II.

Man van de wedstrijd bij leider AZ was Graziano Pellè. De Italiaanse spits trof al na drie minuten raak op aangeven van Gil Swerts. Groningen werd volledig zoek gespeeld in het DSB stadion, maar de tweede goal viel pas op het uur toen Pellè de wedstrijd definitief besliste.
 
Moussa Dembele (foto) gaf zijn visitekaartje nog af door met een prachtige solo de derde goal aan te tekenen. Door de overwinning loopt AZ, waar Swerts, Dembele en Maarten Martens de volledige wedstrijd speelden, twaalf punten uit op Twente. De Tukkers komen vandaag nog wel in actie tegen ADO.
 
Mohammed Messoudi kreeg in eigen huis een pak slaag van het Heracles van Birger Maertens en Jan Wuytens: 0-3. Daardoor doet Heracles een uitstekende zaak in de degradatiestrijd en wipt het nu over Willem II naar de twaalfde stek in de stand.
 
Roda JC won de absolute degradatietopper tegen De Graafschap met 3-1. Kris De Wree scoorde voor de thuisploeg, dat ook aantrad met Belgen Bram Castro en Laurent Delorge. Jeanvion Yulu Matondo viel nog in. Bij de bezoekers stond PSV-huurling Stijn Wuytens 90’ op het veld. Roda JC blijft hangen op de zestiende plaats, maar breidt de marge met De Graafschap uit tot vier punten.
 
NAC Breda boekte een logische thuiszege op Sparta Rotterdam: 3-1. Door de nederlaag blijven de Rotterdammers onderaan bengelen in de Eredivisie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties