Milan van kwaad naar erger

Na de Europese uitschakeling heeft Milan het blazoen niet kunnen oppoetsen in Genua: de Rossoneri verloren van Sampdoria. Gelukkig voor Milan konden ook de achtervolgers niet winnen.

De Rossoneri probeerden meteen duidelijk te maken dat ze zich wilden herpakken en dat Sampdoria het kind van de rekening moest worden, maar de aanvallen liepen te stereotiep naar enige spits Pato. Bij een tegenstoot van de thuisploeg was het onmiddellijk raak: in de 33e minuut kopte Cassano (foto) na een hoekschop op Abbiati, maar de doelman kon de bal niet voor de doellijn houden en het stond 1-0. Hevig protest was er bij Milan, maar de herhaling toonde duidelijk dat de bal helemaal over de lijn was.
Kort na de pauze werd het 2-0: Cassano speelde Pazzini slim aan, die kapte Bonera uit en vanuit een scherpe hoek schoot hij de bal hoog in doel. De bezoekers waren aangeslagen en konden niets terugdoen. Zo'n 10 minuten voor tijd viel de 2-1 uit de lucht: Favalli zette voor vanaf links en Pato kopte knap binnen. Een minuut later scoorde invaller Emerson, ook met het hoofd, maar het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. Een slotoffensief haalde niets meer uit.

Fiorentina bleef op een gelijkspel steken bij rode lantaarn Reggina. Sestu opende de score in de 21e minuut met een mooi schot, 1-0, maar Bonazzoli wist 2 minuten later al voor 1-1 te zorgen, na mistasten van verdediger Cirillo. In de tweede helft verdiende de thuisploeg de overwinning, maar doelman Frey was niet te kloppen.

Catania haalde uit bij de buren van Palermo. Ledesma (foto) liet de bezoekers voor het eerst juichen na 14 minuten en toen Bresciano een minuut later met rood mocht vertrekken na een vuile tackle, zag het er benard uit voor Palermo. De Rosaneri incasseerden voor de pauze nog doelpunten van Morimoto, 0-2, en Mascara, die met een volley van net voorbij de middenstip voor 0-3 zorgde. In een overbodige tweede helft dikte Paolucci de score verder aan: 0-4.

Chievo boekte een belangrijke overwinning bij Atalanta. In het slot van de wedstrijd scoorden Langella, ex-Atalanta, en Pellissier (op strafschop): 0-2. Tussendoor pakte Manfredini zijn tweede gele kaart, zodat de wedstrijd helemaal in mineur eindigde voor de thuisploeg.

Udinese was te sterk voor Lecce. Een kwartier voor tijd zette D'agostino het overwicht om in een doelpunt: 1-0. Arriati kreeg daarna rood bij de bezoekers en in de extra tijd gaf Pasquale de zege wat meer glans: 2-0.

Cagliari - Torino eindigde op 0-0, net zoals Siena - Genoa.

Gisteren al won Juventus van Napoli met 1-0. Lazio was te sterk voor Bologna: 2-0. Vanavond wordt de topper gespeeld in Rome: Roma - Inter.