Brückner verlaat Oostenrijk al na zeven partijen

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Brückner verlaat Oostenrijk al na zeven partijen
Foto: © SC

Karol Brückner (foto) is sinds gisteren niet langer meer de bondstrainer van Oostenrijk. Hij zat slechts tijdens zeven interlands op de bank. In de zomer volgde hij in het Alpenland nog Josef Hickersberger op.

Het zag er nochtans een geslaagd huwelijk uit tussen Karol Brückner en het Oostenrijkse nationale elftal. In de eerste WK-kwalificatiewedstrijd zorgde hij meteen voor een stunt door met 3-1 te winnen van Frankrijk. Die partij kreeg echter geen vervolg want nadien waren Litouwen en Servië te sterk en werden kostbare punten te grabbel gegooid tegen de Faroër-Eilanden. In een oefenduel won Turkije nadien nog met 2-4 op Oostenrijkse bodem.

Brückner moest stilaan beginnen vrezen voor zijn baan en de Oostenrijkse bondsvoorzitter had ook laten uitschijnen dat het lot van de Tsjech afhing van het resultaat van de eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië. Ondertussen is dat al niet meer nodig. Na een telefonisch onderhoud, werd de overeenkomst gisteren voortijdig beëindigd.

Vandaag raakte bekend dat in het spoor van Brückner ook assistent-bondscoach Andreas Herzog de bond verlaat. Hij zag het niet zitten om alweer met een nieuwe bondscoach te moeten werken. "Ik wil op mijn eigen benen staan en als clubtrainer aan de slag gaan. In de voorbije drie jaar heb ik veel geleerd en veel ervaring kunnen opdoen", liet de ex-speler van Werder Bremen en Bayern München weten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws