Inter stap dichter bij nieuwe Scudetto

Inter heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van eerste achtervolger Juventus. Het klopte Udinese met het kleinste verschil en loopt uit tot negen punten. Stadsgenoot AC Milan kon pas in de toegevoegde tijd afstand nemen van Lecce.

Inter slaagde er voor de rust niet in om thuisploeg Udinese te ontwrichten. Pas in de tweede helft staken de Nerazzurri de neus aan het venster. De titelverdediger had echter wel een eigen doelpunt van Isla nodig om op voorsprong te komen. Inter loopt zo negen punten uit op Juventus, dat vanmiddag 3-3 gelijkspeelde tegen Chievo. Coach José Mourinho (foto) beseft dat de Milanezen de druk in het Turijnse kamp gelegd hebben, maar waarschuwt voor overdreven optimisme. "We hebben geluk gehad dat we hier de drie punten mee naar huis nemen. Vijftien punten scheiden ons nog van een nieuwe titel. Dat is veel."

Aartsrivaal AC Milan ontving in eigen huis Lecce, de voorlaatste in de stand. De Milan-tifosi bleven lang op hun honger zitten, maar konden in extremis toch nog juichen toen invaller Ronaldinho de bevrijdende 1-0 op het bord bracht. In de allerlaatste seconden verdubbelde Inzaghi de score. Milan behoudt zo zes punten voorsprong op Genoa.