SK Berlare versterkt zich met ex-eersteklassers

Nico Wieme
| 0 reacties
SK Berlare versterkt zich met ex-eersteklassers
Foto: © SC

Bij SK Berlare zijn ze volop bezig met de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen. De Oost-Vlamingen trokken met Tjörven De Brul en Koen Schockaert heel wat eerste klasse-ervaring aan.

Het bestuur van SK Berlare heeft de laatste dagen niet stilgezeten. De troepen van toekomstig coach Yves Vanderstraeten willen voldoende gewapend aan de start van het nieuwe seizoen in Bevordering verschijnen.

 

Bij SK Deinze haalde Berlare middenvelder Jesse Brouwers weg. Brouwers kan zowel op de flank als op de nummer tien uitgespeeld worden. Uit Nederland (VV Appingedam) komt Christian Hut om de centrale verdediging te versterken na het vertrek van Xavier Nottebaert, Joeri Vanderveken en Olivier Antoons.

 

Daarnaast haalde Berlare met Tjörven De Brul en Koen Schockaert ook de nodige ex-eerste klasse-ervaring in huis. De Brul verlaat tweedeklasser SK Ronse, maar verdiende zijn sporen bij SC Lokeren, Club Brugge, AA Gent en Zulte Waregem. De Lokeraar kan terugblikken op vijftien jaar ervaring in de hoogste afdeling.

 

Naast De Brul moet ook Schockaert de ploeg de nodige maturiteit bijbrengen. De spits startte zijn loopbaan, net als De Brul, bij Lokeren en verdedigde nadien de kleuren van Club Brugge, Sint-Truiden, Tromsö (Noorwegen) en Germinal Beerschot. Echt doorbreken op het hoogste niveau deed hij echter nooit. Nadien speelde Schockaert voor de derdeklassers Standaard Wetteren en FC Cappellen.

 

Ook de beloftekern van de rood-witten werd met het oog op komend seizoen al uitgebreid. Berlarenaar Davy Rasschaert komt over van Eendracht Aalst en Cédric Mubenga komt over van tweede provincialer Affligem. De 18-jarige speler kreeg zijn jeugdopleiding bij Dender, Anderlecht en Eendracht Aalst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties