Ajax is boos op provocerende Afellay

Philippe Crols
| 2 reacties

Ajax ging afgelopen weekend zwaar de boot in tegen PSV (6-2). Onder andere onze landgenoot Jan Vertonghen deelde in de malaise en had het meermaals zwaar aan de stok met Ibrahim Afellay. In Amsterdam zijn ze niet te spreken over het gedrag van de PSV'er.

Jan Vertonghen viel een aantal minuten voor rust in, maar gaf nog voor het rustsignaal een hele slechte terugspeelbal waardoor Nordin Amrabat kon scoren. Ibrahim Afellay (foto) ging meteen na de goal onze landgenoot provoceren. "In de heenwedstrijd deed hij namelijk net hetzelfde. Wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten", klinkt het in De Telegraaf.

Bij Ajax waren ze echter niet te spreken over de manier waarop de aanvallende middenvelder het Eindhovense doelpunt vierde. In Amsterdam vinden ze dat Afellay de rode kaart had moeten krijgen.

Scheidsrechter Jan Wegereef nuanceert de feiten. "Ik heb het incident inderdaad niet gezien, maar ik zou zeker geen rode kaart getrokken hebben."